Persbericht

Progress Software presenteert nieuwste Responsive Process Management suite ~ Apple iPad-ondersteuning biedt IT-beheerders en managers overal en altijd volledig inzicht in alle ontwikkelomgevingen, waaronder het mainframe ~

Rotterdam, 23 november 2011 - Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), een leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, breidt zijn Progress Responsive Process Management(TM) (RPM) suite verder uit. De vernieuwde suite bevat Progress ControlTower(TM). De gebruiksvriendelijke, browser-gebaseerde en interactieve interface is nu overal toegankelijk op de Apple iPad via internetverbinding. Met de nieuwe mogelijkheden kunnen eindgebruikers niet alleen data monitoren, beheren en analyseren, maar zij kunnen bovendien actie ondernemen op informatie die is opgeslagen in verschillende databronnen, zoals het IBM-mainframe CICS, Tibco, Oracle, FUSEsource en SAP-omgevingen.

Maureen Fleming Program vice president, Business Process and Middleware bij IDC Corporation: "Ondernemingen richten zich bij procesverbetering niet meer op één proces of een enkele applicatie, maar vinden het belangrijk om overkoepelend informatie uit verschillende platformen, partner- en klantsystemen in real-time te beheren. Dit betekent dat procesverbetering steeds meer gaat over beheer, real-time inzicht en analyses op basis van informatie uit verschillende BPM-suites en geïntegreerde applicaties. Mobiliteit is bovendien een belangrijk onderdeel binnen deze strategie. Ondernemingen kunnen zich geen vertraging permitteren, omdat dit betekent dat medewerkers dan niet meer beschikken over de informatie die zij nodig hebben om beslissingen te kunnen nemen."

De Progress RPM suite biedt ondersteuning voor Apple iPad, dankzij de mobiele Control Tower-functionaliteit krijgen zakelijke eindgebruikers te allen tijde inzicht in events en processen binnen de organisatie en zijn zij in staat om deze te beheren.

Dr. John Bates, chief technology officer bij Progress Software stelt: "Ondernemingen hebben te maken met complexe, afzonderlijk opererende IT-omgevingen en dit betekent dat het cruciaal is om op ieder gewenst moment direct toegang te hebben tot iedere kritische transactie. De Progress Responsive Process Management suite biedt het benodigde inzicht in de gehele organisatie en alle transacties. Hiermee kunnen medewerkers inspelen op wat mogelijk gaat gebeuren, gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn om de omzet te vergroten en anticiperen op risico's nog voordat deze een impact hebben op de klant of de bedrijfsresultaten."

Naast de nieuwe business intelligence-ondersteuning met Progress Analyst Studio op Apple iPad, is de nieuwe versie van de Progress RPM suite uitgebreid met Progress Actional interceptors om toegang te krijgen tot IBM CICS/MQ Mainframes, Tibco Activematrix BusinessWorks, SAP ABAP en Lombardi Teamworks. Hiermee wordt cross-platform, real-time inzicht mogelijk zonder additionele mainframe-kosten. Met deze nieuwe functionaliteit, kunnen zakelijke eindgebruikers meer inzicht krijgen in transactiepatronen verspreid over meerdere technologieën en platformen, waarmee zij de integriteit en performance van bedrijfstransacties kunnen waarborgen. Een bank kan hiermee bijvoorbeeld de overboekingen en creditcard transacties van een klant volledig volgen, ongeacht of dit verloopt via een mobiele applicatie, het internet of een pinautomaat.

De Progress RPM R2.0 suite bestaat uit Progress Actional Business Transaction Management (BTM), Progress Apama® Complex Event Processing (CEP) en de Savvion® Business Process Management (BPM)-platformen. Dit alles wordt beheerd vanuit de Progress Control Tower-interface.

Progress biedt daarnaast industrie-specifieke solutions accelerators als toevoeging op de Progress RPM suite voor de financiële sector, de communicatie en supply chain industrieën. Solution accelerators ondersteunen de toepassing van kritische industrie-specifieke functies waarmee de return on investment en waardecreatie versneld worden.

BERICHT DE REDACTIE