vbv De Graafschap

PERSBERICHT

Aan: Regionale/landelijke media
Afzender: Betaald Voetbal De Graafschap B.V.
Datum: 23-11-2011

Onderhandelingen nieuw stadion op niets uitgelopen

De onderhandelingen tussen projectontwikkelaar BAM en de grondeigenaar van het Vredesteinterrein Van Wijnen, over de overname van de grond en of het samenwerken aan een nieuw multifunctioneel stadion voor De Graafschap, zijn op niets uitgelopen.

De Stichting 'Groen Stadion De Graafschap' en Betaald Voetbal De Graafschap B.V. betreuren ten zeerste dat een dergelijk multifunctioneel stadioncomplex in het centrum van Doetinchem niet van de grond komt.

Het afgelopen jaar hebben de gemeente Doetinchem, BAM en De Graafschap op een zeer prettige en constructieve manier samengewerkt. De plannen waren in een ver gevorderd stadium. Ondanks verwoede pogingen van BAM en de Stichting 'Groen stadion De Graafschap' om tot overeenstemming te komen met de grondeigenaar, stapte Van Wijnen kort voor de finish uit de onderhandelingen.

De Graafschap gaat zich beraden op eventuele alternatieven. Om een constante factor in het Nederlandse betaald voetbal te blijven en daardoor een bindmiddel in de regionale samenleving, heeft De Graafschap een groter multifunctioneel stadion nodig met betere faciliteiten.


*********