Universiteit Twente

ScienceCaféEnschede: Vlees uit een reageerbuis?

23 november 2011 Tijd: 20:00 - 22:00

Als iedereen op aarde iedere dag een stuk vlees zou eten, zou er een gigantisch probleem ontstaan. Voor de productie van één onsje biefstuk is bijvoorbeeld al ruim duizend liter water nodig. De dieren moeten nog dichter op elkaar `leven' en zullen nog meer CO2 en mest produceren.

Wetenschappers zijn naarstig op zoek naar een oplossing in de vorm van synthetisch vlees. Een gehaktbal uit een reageerbuis? Smaakt dergelijk vlees wel, en hoeveel water en energie is daar eigenlijk voor nodig?

Prof. dr.ir. Arjen Hoekstra is hoogleraar Watermanagement aan de UT en wetenschappelijk directeur van het Water Footprint Network. Hij legt uit waarom voor vlees zoveel water nodig is.

Prof. dr. Mark Post is hoogleraar vasculaire biologie en verbonden aan de TU Eindhoven. Post is een van de eerste wetenschappers die er in geslaagd is om in een laboratorium vlees te maken.

ScienceCaféEnschede op woensdag 23 november, 20.00-22.00 uur, Media Art Café Berlijn.

Het Media Art Café bevindt zich op Stationsplein 1 te Enschede. Het ScienceCaféEnschede brengt in een hippe ambiance serieuze wetenschap voor het voetlicht. Dit programma is een coproductie van het Studium Generale en Stichting ScienceCaféEnschede.