Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Het POW Ensemble verrast

Wat doen een klavecimbel, een saxofoon, een gamecontroller en een ukelele samen op het podium?

Maak het mee met het POW Ensemble! Het Muziekenhuis, podium voor nieuwe muziek, presenteert op woensdag 23 november in arthouse LUX, Nijmegen: het POW Ensemble met BoX of BriX.

.

Het POW Ensemble is een internationaal erkend ensemble voor nieuwe muziek, waarin elektronische muziek een belangrijke rol speelt in interactie met akoestische instrumenten, en waarin improvisatie een gelukkig huwelijk aangaat met compositie. Het ensemble werd in 2001 opgericht door componist/saxofonist Luc Houtkamp, als kamerensemble van de 21ste eeuw: gebruik makend van live electronica en computers als muziekinstrumenten.

BoX of BriX is een nieuwe spraakmakende productie van dit dwarse ensemble. Het vrolijk muziek-

programma bevat melodieuze barokstukjes, flarden jazz, een liedje over een cowboy die een vlieg doodslaat, gelardeerd met improvisaties en elektronica. Muziek voor mensen die zich graag willen laten verrassen. Dit programma wordt gebracht door: Jacqueline Hamelink (cello, zang), Guy Harries (zang, fluit, computer), Maurice Horsthuis (altviool, computer), Luc Houtkamp (saxofoons, computer, live elektronica, ukulele), Goska Isphording (klavecimbel, synthesizer) en Clare Gallagher (klankregie).

BELUISTER

http://www.youtube.com/watch?v=fGchGAioE-0&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=y5qdBJrF6Zs&feature=player_embedded

Woensdag 23 november 2011

LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen

Aanvang: 20.30 uur
Entree: ¤13,00 / met korting ¤8,50
Kortingsprijs voor CJP, leerlingen Lindenberg, studenten

Kaartverkoop: www.lux-nijmegen.nl / 0900 5894636

Meer info: www.hetmuziekenhuis.nl