Gemeente Apeldoorn

Vierde Centrum voor Jeugd en Gezin opent haar deuren in De Maten

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Oost opent woensdag 23 november aanstaande op feestelijke wijze haar deuren in De Maten. Wethouder Paul Blokhuis verricht het officiële startschot door onder andere het onthullen van een aantal opvoedtips bedacht door jongeren.

Vier Apeldoornse CJG's
Naast het nieuwe CJG in De Maten, beschikt Apeldoorn over nog drie andere CJG's. Deze zijn gevestigd in Apeldoorn Noord (de Asselsestraat), Apeldoorn West (de Pythagorasstraat) en in Apeldoorn Zuid (dokZuid). Met de opening van het CJG in De Maten zijn alle wijken en dorpen voorzien van een vraagbaak over opvoeden en opgroeien.

Het CJG is er voor kinderen en jongeren tot 23 jaar, ouders en verzorgers, maar ook toekomstige ouders en alle mensen die met kinderen werken. Iedereen krijgt antwoord op de meest uiteenlopende vragen op het gebied van opgroeien en opvoeden. Denk bijvoorbeeld aan eetgedrag, bedplassen, gezondheid, seksualiteit, verlegenheid of agressie, echtscheiding, drugs, drukke kinderen, angstige kinderen of puberteit. Bij het CJG werken veel professionals samen op het gebied van jeugdgezondheidszorg en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Onder andere jeugdartsen, verpleegkundigen, orthopedagogen en maatschappelijk werkers staan klaar.

Jongerendebat op 22 november
In aanloop naar de opening organiseert het CJC in het stadhuis op dinsdag 22 november een jongerendebat. Circa 50 leerlingen uit het voortgezet onderwijs discussiëren in Lagerhuis-vorm over allerlei onderwerpen rond het thema 'opvoeden en opgroeien'.

Einde persbericht
Noot voor de redactie,

Gemeente Apeldoorn