Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Een avond met Connie Palmen
ontmoet de schrijfster van 'Logboek van een onbarmhartig jaar'

Almere, 16 november 2011 - Op woensdag 23 november organiseert de nieuwe bibliotheek in Stad een avond met de schrijfster Connie Palmen. Op deze avond vertelt zij over haar onlangs verschenen boek 'Logboek van een onbarmhartig jaar'. De avond vindt plaats in de nieuwe zaal en begint om 20.00 uur. Kaarten (E 3,50 voor bibliotheekleden en E 5,- voor niet-leden) zijn verkrijgbaar bij de klantenservice of via de website www.denieuwebibliotheek.nl

Logboek van een onbarmhartig jaar
Connie Palmen trouwde op 11 november 2009 met Hans van Mierlo, met wie ze sinds 1999 een relatie had. Van Mierlo werd drie maanden later ziek en stierf op 11 maart 2010. Op 11 november 2011 verscheen het Logboek van een onbarmhartig jaar. Het is een boek met drie elementen: aantekeningen uit deze periode, herinneringen aan Palmens jaren met Van Mierlo en beschouwingen over rouwliteratuur.

Connie Palmen

Connie Palmen (St. Odiliënberg, 1955) vertrok in 1978 naar Amsterdam om daar een universitaire studie te gaan volgen. In 1986 studeerde ze cum laude af in de Nederlandse Taal - en Letterkunde en in 1988 in de Filosofie. Vanaf 1991schreef zij vijf romans, De wetten, De vriendschap, I.M., Geheel de uwe, Lucifer en de novelle De erfenis (Boekenweekgeschenk 1999). Bovendien verschenen van haar een aantal essaybundels. Haar interviews werden ter ere van haar vijftigste verjaardag gebundeld in God en vitriool en haar verspreide werk in Als een weke krijger.

= = = = = =