Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Reclamemasten zorgen voor extra inkomsten

Sittard-Geleen, 22 november 2011 ­ Dankzij heet plaatsen van reclamemasten langs de snelweg gaat de gemeente Sittard-Geleen de inkomsten verhogen. Verwacht wordt dat de masten jaarlijks zo'n 250.000 euro zullen opleveren.

,,De inkomsten die we als gemeente extra kunnen krijgen, bijvoorbeeld op deze manier, zorgen ervoor dat we minder hoeven te bezuinigen. Dat is onze belangrijkste afweging geweest om de realisatie van reclamemasten mogelijk te maken,' aldus wethouder Pieter Meekels (economie en middelen).

Er zijn voorlopig drie plaatsen aangewezen waar reclamemasten kunnen worden geplaatst. Dat is bij de afritten Born en Urmond langs de A2 en bij de afrit Geleen langs de A76. Daarnaast wordt nog bekeken of er langs een van de invalswegen naar de centra een mast geplaatst kan worden.

De locaties zijn uitgezocht op basis van een aantal hiervoor opgestelde criteria. Zo moeten de masten komen te staan op gemeentelijk eigendom, moeten er een op- of afrit in de buurt zijn en moeten de masten zo esthetisch mogelijk ingepast worden in het landschap. Hierbij is de mast die langs de A2 bij Echt staat, als voorbeeld genomen.

Wie de exploitatie van de masten gaat verzorgen, is nog niet bekend. Daarvoor wordt een aanbestedingsprocedure opgestart. Voor de bouw van de masten is een omgevingsvergunning noodzakelijk. Die wordt begin volgend jaar aangevraagd.


---