Gemeente Apeldoorn

Actualiteitsvraag VVD raadsvergadering 24 november 2011

Op 8 november 2011 stond in De Stentor dat 45 mensen bij coda weg moeten i.v.m. de bezuinigingen. Het betreft functies bij het museum, bieb en Archief. Over de individuele invulling moeten nog gesprekken volgen. Het vertrek van medewerkers wordt vanaf 1/1/12 in gang gezet (artikel zie bijlage).

Ook mochten leden van CODA begin november een brief ontvangen met daarin de volgende verwijzing naar de bezuinigingen "De gemeente Apeldoorn heeft de cultuursector een forse bezuiniging opgelegd. CODA wil u als vaste klant graag blijven bedienen met kwalitatief goede en vooral ook actuele CODA collecties in de centrale vestiging. Wij zullen eveneens ons uiterste best doen ook op wijkniveau een voorziening overeind te houden. Het gemeentebestuur heeft aangegeven dat voor volwassenen de lidmaatschappen vanuit het profijtbeginsel vastgesteld moeten worden. Een prijsstijging is daarom noodzakelijk."

VRAAG

Onlangs stelde de VVD schriftelijke vragen over CODA. Wij informeerden of er al meer bekend was over de manier waarop CODA de bezuiniging gaat invullen. In het bijzonder i.r.t. de wens van de raad om de bibliotheekvoorziening in de wijk (op een efficiëntere manier) in stand te houden en primair te bezuinigen langs de lijn van het museum. Het antwoord was dat hierover in januari meer informatie wordt verwacht.

De VVD kan het zich niet voorstellen dat er ontslagen worden aangekondigd zonder plan. Wij nemen dus aan dat er inmiddels meer bekend is over de reorganisatie bij CODA. Wij willen daar graag over worden geïnformeerd. Dit is ook zo afgesproken in het amendement 'Geef CODA de ruimte'.

Graag ontvangen wij van de wethouder meer informatie over de reorganisatie bij CODA.

Bijlage Stentor:

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/9827166/Bezuinigingen-45-man-weg-bij-CODA.ece?startshow=null&startSlide=null

Bijlage vragen VVD MPB samenleving:

20 P 148/149: is er al meer bekend over de manier waarop CODA de bezuiniging gaat invullen? In het bijzonder i.r.t. de wens van de raad om de bibliotheekvoorziening in de wijk (op een efficiëntere manier) in stand te houden en primair te bezuinigen langs de lijn van het museum. Deze cijfers vinden we nu nog niet terug.

Antwoord:

Er is nog geen definitief plan beschikbaar. CODA werkt op dit moment de taakstelling uit, en zoekt actief naar wegen (partners) om voorzieningen in de wijken efficiënter te organiseren. CODA werkt aan een bedrijfs- en reorganisatieplan, en zal dit begin volgend jaar (verwachting: januari) bij het college aanleveren.


---- --