Ingezonden persbericht


Woensdag 23 november 2011, Den Dolder

Persbericht: Ontdek hoe baby's communiceren met babygebaren

Babygebaren
Een baby van elf maanden oud die zijn handjes gebruikt om te zeggen dat hij honger of dorst heeft? Het klinkt misschien gek, maar het kan! De meeste baby's en dreumesen leren hun eerste woordjes wanneer ze tussen de twaalf en achttien maanden oud zijn. Maar al voor die tijd kunnen ze met gebaren veel meer zeggen. Als ouders die gebaren zouden kennen zou dat zowel ouders als hun baby's veel frustraties kunnen besparen.

Zie je wat ik zeg
In Zie je wat ik zeg beschrijft auteur Nadine Meijer in 168 pagina's met behulp van frisse teksten en vrolijke foto's hoe ouders en baby's deze leuke manier van communiceren kunnen leren en gebruiken. Zie je wat ik zeg biedt inzicht in babycommunicatie en geeft praktische handreikingen aan ouders en verzorgers om direct aan de slag te gaan met babygebaren. Tevens worden er onderzoeken beschreven die zijn gedaan naar babygebaren en taalontwikkeling van baby's en dreumesen.

Column
Naast informatie over babygebaren, kunnen ouders leuke en soms verrassende communicatie- en taalweetjes in het boek lezen. Ieder hoofdstuk eindigt de auteur met een knipoog: een column over het leven als moeder van haar drie jonge kinderen. Verder onderscheidt het boek zich van bestaande babygebaren boeken door de vrolijke vormgeving.

Inclusief woordenboek met 170 voorbeeldgebaren
Mama, eten, bal, poes, knuffelen, vliegtuig, luier en aankleden: een greep uit de gebaren in het woordenboek achterin het boek. De meest voorkomende woorden in het leven van een baby zijn door de auteur vertaald in een eenvoudig babygebaar. In dit woordenboek vinden ouders 170 babygebaren geïllustreerd met foto's én beschrijvingen zodat de gebaren gemakkelijk na te doen zijn. De meeste van deze gebaren zijn geïnspireerd op de Nederlandse gebarentaal.

Over de auteur
Nadine Meijer werd in 1978 geboren in Den Haag. Na het afronden van haar studie Communicatie, werkte ze onder andere als adviseur voor de rijksoverheid en verzorgde ze colleges communicatievaardigheden in het hoger onderwijs. Tijdens de zwangerschap van haar eerste kind in 2005, kwam ze via Amerikaanse vrienden in aanraking met babygebaren. Nieuwsgierig naar de effecten van deze nieuwe manier van communiceren, besloot ze babygebaren bij haar zoon Tim te proberen. Verrast over de bijzondere en vooral leuke resultaten, besloot ze ook twee jaar later met haar dochtertje Lisa te gebaren. Toen ook dit succesvol bleek, besloot ze haar expertise te verbreden en zich te verdiepen in babycommunicatie en in het bijzonder lichaamstaal en babygebaren. Inmiddels is de communicatie-deskundige moeder van 3 jonge kinderen en verzorgt ze als babygebaren-expert met veel plezier cursussen, lezingen, etc. Ze heeft inmiddels daarvoor haar eigen bedrijf opgericht.

Zie je wat ik zeg
Het boek (IBSN 9789079872350) is full-color uitgevoerd en is vanaf heden (23 november 2011) te verkrijgen via de (online) boekhandel, heeft 168 pagina's, is luxe uitgevoerd, groot formaat (20 x 20 cm) en kost ¤ 24,50.

Een impressie van het binnenwerk:

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


Noot voor redacties

Noot voor de redactie (