Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 23 november 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 23 november t/m zondag 4 december 2011

Woensdag 23 november
14.30 uur
Burgemeester Lucas Bolsius is aanwezig bij het eerste woningbezoek als start van het project 'Brandveiligheid thuis, we delen de zorg' van de brandweer en Beweging 3.0. Een thuiszorgmedewerker zal samen met de burgemeester reguliere thuiszorg combineren met brandveiligheidscontrole en het monteren van rookmelder(s). Het project gaat in vier gemeenten van start. Locatie: Verzetsplein 112 te Amersfoort.

17.15 uur
Wethouder Hans Buijtelaar is aanwezig bij het mini-symposium "De Fiets Rendeert" dat georganiseerd wordt door De Fietsersbond Amersfoort en Stichting Eemstad Lab. Voor meer informatie: http://fietseninkeistad.blogspot.com/ Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Donderdag 24 november
Wethouder Gert Boeve bezoekt diverse bijeenkomsten in het kader van Game in the City. Locatie: Rijtuigenloods Herik Rail,Piet Mondriaanplein 61 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Sebastiaan van 't Erve reikt tijdens De Groene Borrel het eerste boekje "Stand van de natuur" uit aan vrijwilligers die met hun veldwerk hebben bijgedragen aan de totstandkoming. Locatie: Celzusterenkamer in 'De Armen de Poth', Pothstraat 16 in Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Hans Buijtelaar spreekt tijdens de huldiging van de sportkampioenen van Amersfoort. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

17.15 uur
Wethouder Gert Boeve neemt deel aan een 'spervuur' tijdens de opening van Ondernemersplaza Amersfoort. Ondernemersplaza is een ontmoetingsplaats voor ondernemers uit de regio, waar zij zaken kunnen doen met elkaar, met overheden en andere organisaties. Locatie: Ondernemersplaza, Printerweg 6 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Hans Buijtelaar is aanwezig bij en reikt één van de prijzen uit tijdens het Amersfoorts Sportgala. Voor meer informatie: http://www.amersfoortsportgala.nl. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Zaterdag 26 november
12.15 uur
Burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Sebastiaan van 't Erve spreken tijdens de eerste Democratie Dialoog. Als uitgangspunt worden de ontwikkelingen in het Midden-Oosten genomen, de Arabische lente. Wat valt hiervan te leren in relatie tot de democratie in ons eigen land. Gekoppeld aan de bijeenkomst zal ook een caravan in Amersfoort geplaatst worden. Deze is vanuit Den Haag onderweg naar Damascus om steunbetuigingen voor het Syrische volk te verzamelen. Voor meer informatie: http://democratiedialoog.nl Locatie: ISVW, Dodeweg 8 in Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Menno Tigelaar is aanwezig bij het Grote Koppelconcert in de Sint Joriskerk en spreekt na afloop van de uitvoering. Aan dit concert, dat elke 5 jaar wordt gehouden, doen 325 uitvoerenden mee. De orkesten Juliana, Bernhard, Willem III, een gospelkoor, een theaterkoor, alsmede een symfonieorkest zorgen voor een grote variatie aan muziek. Locatie: Sint Joriskerk, Hof 1 te Amersfoort.

20.30 uur
Burgemeester Lucas Bolsius bezoekt de jubileumbijeenkomst van Atletiekvereniging Altis die dit jaar 50 jaar bestaat. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Zondag 27 november
14.00 uur
Wethouder Pim van den Berg bezoekt de finissage van Armando Biënnale Revisited. Deze tentoonstelling is een terugblik op 13 jaar Armando Museum in Amersfoort. Locatie: Armando Museum Bureau, Rietveldpaviljoen De Zonnehof, Zonnehof 8 te Amersfoort.

Dinsdag 29 november
16.30 uur
Wethouder Gert Boeve bezoekt de Winterborrel van de Maatschappij, departement Amersfoort. Locatie: HU, de Nieuwe Poort 21 te Amersfoort.

Woensdag 30 november
16.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius is keynotespreker tijdens het congres GeoinfoXchange. Locatie: Jaarbeursplein 6 te Utrecht.

Donderdag 1 december
13.00 uur
Wethouder Sebastiaan van 't Erve bezoekt de conferentie Knooppunt Klimaat en neemt deel aan de workshop "burger aan de beurt". De conferentie is georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Locatie: Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61 te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Gert Boeve verricht de onthulling van een schild met 4-sterrenhotelclassificatie van ECR De Boldershof. Deze European Care Residence (ECR) biedt zelfstandige woonruimte met de mogelijkheid van hulp en zorg. In een ECR kunnen cliënten in gezinsverband wonen en leven, ongeacht hun leeftijd en zorgvraag. Locatie: Boldershof 2 te Amersfoort.

17.15 uur
Burgemeester Lucas Bolsius sluit de conferentie Knooppunt Klimaat af. De conferentie is georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Locatie: Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61 te Amersfoort.

Vrijdag 2 december
16.30 uur
Wethouder Hans Buijtelaar verricht samen met burgemeester Melis van de Groep van de gemeente Bunschoten de opening van de ijsbaan op het Lieve Vrouwekerkhof. Wethouder Menno Tigelaar is bij de opening aanwezig. Voor meer informatie: http://www.tijdvooramersfoort.nl/programma/ijsbaan/ Locatie: Lieve Vrouwekerkhof te Amersfoort.

Noot voor de redactie,