Ingezonden persbericht


+0100"

()

Negende 100% pingebied benoemd

Winkelcentrum Arendshof in Oosterhout 100% pingebied

Winkelcentrum Arendshof in Oosterhout is zaterdag 19 november officieel benoemd tot 100% pingebied. Dit betekent dat in ruim 100 speciaalzaken in dit winkelcentrum zonder toeslagen, betaald kan worden met de betaalpas. Pinnen voorziet in de behoefte van consumenten in de straat en het verhoogt bovendien de veiligheid. Aan de toekenning hangt een subsidie vast die wordt gebruikt voor promotie-activiteiten.

De officiële benoeming tot 100% pingebied vond plaats op zaterdag 19 november in het winkelcentrum in Oosterhout. De ondernemers, verenigd in de winkeliersvereniging De Arendshof, hebben veel aandacht voor de veiligheid in en om het winkelcentrum en willen de hoeveelheid contant geld verminderen. Louis Welling, eigenaar van het eetcafé The Big Apple in Oosterhout en vertegenwoordiger van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) overhandigde de cheque ter waarde van ¤ 10.000 aan weethouder Carla Bode (o.a. detailhandel en middenstand) en KVO voorzitter Paul van der Westen. De stichting stimuleert het pinnen in Nederland en is de drijvende kracht achter de 100% pingebieden. Het bedrag wordt besteed aan een Pin&Win-actie waardoor het winkelend publiek er volop van profiteert.

Pin&Win actie

Winkelcentrum Arendshof organiseert de Pin&Win-actie. De actie loopt van zaterdag 19 november tot en met zaterdag 24 december 2011. Consumenten ontvangen bij iedere pinbetaling een coupon die ze kunnen ze invullen en in speciale actiebussen kunnen inleveren. Alle zaterdagen loopt de mascotte van het winkelcentrum rond en beloont 100 pinnende consumenten met een leuke attentie. Er worden acht prijswinnaars getrokken onder auspiciën van een notaris. De prijswinnaars worden feestelijk gehuldigd op zaterdag 31 december.

100% pingebieden

De Arendshof is het negende 100% pingebied dat SBEB heeft benoemd. Andere gebieden zijn Winkelplein Waardhuizen in Amstelveen, de Hoogstraat in Wageningen, de Beurstraverse in Rotterdam, Winkelcentrum De Hovel in Goirle, de Helftheuvelpassage in Den Bosch, Ameland en de winkelcentra Designer Outlet Center, Retailpark en de Huis en Tuinboulevard in Roermond. Meer informatie over de 100% pingebieden is te vinden op www.pinnenzakelijk.nl/regionale-pingebieden.