Gemeente Sittard-Geleen



+0100"

PERSBERICHT

Project Water in de gracht uitgesteld

Sittard-Geleen, dinsdag 22 november 2011- Het project Water in de gracht is uitgesteldd tot eind februari volgend jaar. Het plan was het water voor 1 december in de grachten te laten stromen. Dat is niet gelukt omdat contractonderhandelingen tussen de gemeente en aannemer Heijmans langer duurden dan gedacht.

Het doet wethouder Peter Geenen plezier dat het contract medio december zal worden getekend. Daarmee wordt de ambitie waargemaakt om via een ondergrondse boring vanaf de Agnetenwal via het Tempelplein, door de Walstraat water te laten stromen naar de grachten in de schootsvelden. En zal een oorspronkelijk stukje historie van Sittard in ere worden hersteld. Peter Geenen: 'De volle grachten zullen de aantrekkelijkheid van de historische stad verhogen.'

Onder het Tempelplein stroomt de Molenbeek. Het is de bedoeling om ondergronds een aftakking te maken van de Molenbeek waardoor water naar de grachten kan stromen. Een bijzonder project, met bijzondere risico's. En dat was een van de redenen waardoor contractonderhandelingen langer duurden dan gepland.

Met de voorbereidende werkzaamheden wordt eind februari volgend jaar begonnen. Dat heeft een aantal redenen:


* De aannemer heeft gedurende de contractonderhandelingen de boorploeg en het materieel elders ingezet, waardoor de boorkop en het hulpmaterieel pas vanaf februari 2012 weer beschikbaar zijn.
* In december, januari en februari kunnen zich periodes van strenge vorst voordoen. Het is niet wenselijk om tijdens deze maanden te werken. Vorst kan het uitvoeren van werkzaamheden belemmeren.
* Wethouder Geenen wil ondernemers in de Walstraat, waar een boorput wordt gerealiseerd, niet frustreren met werkzaamheden tijdens de decembermaand. Ook acht de wethouder het niet wenselijk om in de aanloop naar carnaval de Walstraat open te breken.

Verloopt alles volgens planning, dan zal voor de bouwvak water naar de grachten stromen.


---




Gemeente Sittard-Geleen