Ingezonden persbericht


Veenendaal/Alblasserdam, 23 november 2011

Nugteren Transport: ETS stuursysteem biedt kansen in crisistijd

Nugteren Transport uit Alblasserdam is een veelzijdig transportbedrijf dat dit jaar haar 30-jarig jubileum viert. Het bedrijf van broers Aart en Wim Nugteren verhuisde onlangs van Oud-Alblas naar een prachtig nieuw bedrijfspand in Alblasserdam en dat is toch bijzonder te noemen in deze tijd. Het is een goed voorbeeld van een bedrijf dat zich weet te onderscheiden van haar concurrenten en daardoor nog steeds groeit. Door open te staan voor innovaties kan Nugteren vaak met transportoplossingen komen die een ander niet kan bieden.

In 2008 stuitte Aart Nugteren op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem op een tweetal trailers met het elektro-hydraulische ETS stuursysteem van VSE. "We zagen de voordelen van ETS meteen in", aldus Wim. "ETS maakt de trailer beduidend lichter. Daarnaast gebruikt dit stuursysteem geen ruimte in de nek van de trailer, waardoor deze slechts 10 centimeter hoog hoeft te zijn. Deze zaken passen uitstekend in onze filosofie: het schijnbaar technisch onmogelijke voor de klant toch mogelijk maken. Toen er een drie-assige semi-dieplader moest worden toegevoegd aan ons wagenpark van 17 trucks, 21 opleggers en 4 aanhangwagens, stond ETS dan ook hoog op ons verlanglijstje".

De aanvraag werd neergelegd bij Broshuis, waar de gebroeders vaste klant zijn. Wim: "Broshuis had geen ervaring met dit stuursysteem, maar toonde toch de flexibiliteit om aan onze wens te voldoen. Het systeem liet zich eenvoudig inbouwen en afstellen en dat is destijds keurig door de mensen van Broshuis uitgevoerd."

De semi is nu ongeveer twee jaar in de 'vaart'. "We zijn nog steeds zeer tevreden over de trailer en deze besturing. De extra voordelen van het ETS stuursysteem van VSE zijn waargemaakt. We hebben meer laadvolume boven de nek en meer laadvermogen. De besturing past zich automatisch aan als we de trailer uitschuiven en dat is ideaal. Er hebben zich tot nu toe geen noemenswaardige problemen voorgedaan. Natuurlijk moeten we kijken hoe het systeem zich op de lange termijn houdt, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Dit stuursysteem kan ik dan ook iedereen aanbevelen." Nugteren Transport is een logistieke dienstverlener die veel verschillende disciplines in huis heeft, zoals het vervoer van pallets, units, containers, exceptionele ladingen en machines. Ook voor bedrijfsverhuizingen, op- en overslag, het stuwen van containers en transportbegeleiding kan men bij hen terecht. Behalve op het gebied van transportmaterieel onderscheidt Nugteren zich door een goede prijs, betrouwbaarheid en gemotiveerd personeel. Bijlagen:
Foto 1: De Broshuis trailer met ETS van Nugteren 1 Foto 2: De Broshuis trailer met ETS van Nugteren 2 Foto 3: De Broshuis trailer met ETS van Nugteren 3