Ingezonden persbericht


()

Persbericht

Waalwijk, 23 november 2011

Nieuwe versie van GlyphXE integreert Matlab-scripts

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meetopnemers, elektronica voor signaalverwerking, data-acquisitie systemen en meetsoftware, heeft een nieuwe versie van de GlyphXE(TM) software voor de analyse van meetgegevens op de markt gebracht. Versie 3.0 van GlyphXE kan gebruikt worden om snel en efficiënt testrapporten samen te stellen. Een belangrijk aspect daarbij is de reproduceerbaarheid van voorgedefinieerde analysestappen, waardoor altijd onderling vergelijkbare resultaten gegarandeerd kunnen worden. Het doel is om snel de onderliggende trends en essentie uit de meetresultaten te halen zonder te verdrinken in een overvloed aan data.

De nieuwe versie van GlyphXE heeft diverse nieuwe en innovatieve functionaliteit. Zo kunnen bijvoorbeeld direct Matlab-scripts geïntegreerd worden; zijn er nieuwe en verbeterde analysemogelijkheden voor metingen aan ronddraaiende delen en machines en wordt het Somat SIE video-format ondersteund. Daarnaast zijn er verbeteringen in de gebruiksvriendelijkheid doorgevoerd en is de online documentatie uitgebreid.

De integratie met Matlab, de veelgebruikte standaard voor mathematische berekeningen en model-gebaseerde productontwikkeling van het bedrijf MathWorks, maakt het mogelijk om Matlab-algoritmen te gebruiken als een component in een analyse met GlyphXE. Door de combinatie van de enorme rekenkracht van Matlab en het raamwerk van GlyphXE kunnen data bijzonder snel geregistreerd, opgeslagen en gelezen worden. De meetresultaten kunnen bovendien sneller en beter gevisualiseerd worden en in automatisch gegenereerde rapporten gepresenteerd. Dankzij de ondersteuning van Somat SIE videobestanden kunnen meetdata, die verzameld zijn met de eDAQ meetversterker gesynchroniseerd worden met video-opnames van de tests of metingen.

De GlyphXE software is speciaal ontwikkeld voor de verwerking en analyse van zeer grote hoeveelheden data. Met de software kunnen de gewenste data en meetwaarden in minder dan 10 seconden uit een 3GB multi-channel databestand met 770 miljoen meetwaarden gehaald worden. Typische toepassingsgebieden voor GlyphXE zijn tests en metingen in de automobielindustrie en in de luchtvaart.

Meer informatie en een demo van de software zijn te vinden op www.hbm.com/glyphxe.