Dura Vermeer

Venlo - 23 november 2011

Pijlers brug De Weerdsprong arriveren in Venlo

Het vaartransport met daarop de eerste twee pijlers van de Weerdsprong, een door Dura Vermeer Beton- en Waterbouw, regio Oost ontwikkelde fiets- en voetgangersbrug, is vanmiddag aangekomen op zijn plaats van bestemming in Venlo.

Het gaat om onder meer twee pijlers, de zogenaamde hamerstukken die dienen ten behoeve van montage van de liggers naar de landhoofden. Een 500 tons kraan zal vanmiddag vanaf het water één van de hamerstukken op zijn plek zetten. Donderdagochtend wordt gestart met het plaatsen van twee liggers en het tweede hamerstuk. Dit hamerstuk wordt op zijn plek gezet door twee kranen, de 500 tonner vanaf het water en een 700 tons kraan die op de kant staat. Vrijdag worden de laatste twee liggers gelegd. De hamerstukken hebben elk een lengte van 15 meter lang, 9 meter hoog en 3 meter breed. Afgelopen maandag is Dura Vermeer gestart met het opladen van de brugonderdelen op twee pontons in Niftrik waarna deze naar Venlo zijn gevaren.

Weerdsprong
De Weerdsprong is de nieuwe fiets- en voetgangersbrug, die de Kop van De Weerd verbindt met de Maasboulevard. De Weerdsprong heeft straks een betonnen dek, met glazen leuningen en een houten handregel. In het ontwerp van IPV Delft is de verlichting weggewerkt in de leuning. De brug is daardoor ook in de avonduren een echte blikvanger. Dura Vermeer Beton- en Waterbouw, regio Oost heeft in combinatie met de Venlose bedrijven Scheuten Glastechniek en Lagotronics voor de technische uitwerking gezorgd. De komende maanden wordt de brug in gedeeltes verder gemonteerd. Alle onderdelen zijn gemaakt op de werf van Dura Vermeer in Niftrik. De Weerdsprong is naar verwachting in april 2012 gereed.

---