Ingezonden persbericht


Laatste editie Jeugdopera Festival

Kaartverkoop Yo! Opera Festival van start

Utrecht, 4 september 2011 - Tijdens het Uitfeest in Utrecht is de kaartverkoop voor het Yo! Opera Festival 2011 gestart via de website www.yo-opera.nl. Van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 november vindt de zesde editie plaats in Huis a/d Werf in Utrecht. Voor, door en met jongeren tussen de 14 en 18 jaar wordt er een mix van opera en muziektheater gemaakt. Onder leiding van artistiek directeur Anthony Heidweiller vindt de zesde -en tevens laatste- editie van het festival plaats.

Yo! Opera, opgericht in 2001, groeide onder leiding van artistiek directeur Anthony Heidweiller en zakelijk leider Saskia van de Ree uit tot een begrip. Het tweejaarlijkse Jeugdopera Festival is zowel nationaal als internationaal toonaangevend op het gebied van Jeugdopera.

Artistiek directeur Anthony Heidweiller:
'Na 12 jaar is het tijd voor een nieuwe stap. We hebben veel mooie projecten tot stand gebracht. Daar ben ik trots op. In 2011 maken we met veel passie en enthousiasme het laatste Yo! Opera Festival met de jongeren. Met deze editie ronden we de huidige kunstenplanperiode af. Daarna moeten andere organisaties het stokje overnemen. We zoeken dit jaar daarom een hechte samenwerking met organisaties als Theatergroep Dox, ISH, Het Lab Utrecht, Het Kameroperahuis en VocaalLAB.'

Yo! Opera laat jongeren kennismaken met opera door ze te betrekken bij de organisatie van het festival. Samen met professionele operamakers gaan ze op zoek naar nieuwe vormen van opera. Dit doen ze in verschillende projecten die tijdens het Yo! Opera Festival 2011 te zien en horen zijn zoals Short Opera's waaronder BITCH!,Trekhaak gezocht en Othello en producties als Change Your World! en Smells Like Tahrir Spirit. In de programmering wordt door verschillende gezelschappen tevens gezocht naar raakvlakken met opera, zoals in de hiphop breakdance opera MonteverdISH van ISH. In een choreografie van Marco Gerris en muziek van Monteverdi en Perquisite laat ISH zien dat breakdance en hiphop kunnen samensmelten met opera en klassieke muziek.

Kijk op www.yo-opera.nl voor meer informatie en kaartverkoop.

Noot voor de redactie,