Ingezonden persbericht


Lancering nieuw initiatief, naar voorbeeld uit de VS:

The Women's Conference Europe 2011

To reflect, to inspire and to connect

Op woensdag 23 november vindt voor het eerst The Women's Conference Europe plaats. Journalist, auteur en activiste Maria Shriver (tevens lid van de Kennedy familie) is grondlegger van dit initiatief waar bijzondere personen en wereldleiders hun verhaal vertellen en zo de aanwezigen inspireren. Met sprekers als Madeleine Albright, Bono, Deepak Chopra, Dr. Jane Goodall, de Dalai Lama, Annie Leibovitz en Tony Blair. Voorzitter Federatie Zakenvrouwen, Carmen Breeveld, was dermate gefascineerd door de kracht van dit initiatief dat zij besloot om het succesvolle concept ook naar Europa te halen. Met Eurocommissaris Neelie Kroes als beschermvrouwe. De line-up van sprekers van deze eerste editie - met een focus op Nederlandse visionairs, iconen en prominenten - brengt onder andere Agnes Jongerius (Voorzitter Vakcentrale FNV), Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER), Nicolette Mak (oprichter Valid People), Hanna Verboom (acteur en oprichter Get It Done) en Philip de Ridder (Algemeen Directe ur Heineken Nederland) naar het podium. Internationale keynote speaker is Fatima Bhutto, schrijfster en dichter (dochter van de vermoorde Pakistaanse Murtaza Bhutto, broer van de in 2007 vermoorde Minister-president Benazir Bhutto).

Fatima Bhutto is internationale keynote speaker naast Nederlandse sprekers als Neelie Kroes, Hanna Verboom, Agnes Jongerius, Alexander Rinnooy Kan, Nicolette Mak en Philip de Ridder.

Breeveld: "The Women's Conference wil een platform bieden aan alle professionele vrouwennetwerken om te komen tot reflectie, verbinding en inspiratie. 'Samen Sterker', is het motto van onze conferentie. Het zou toch prachtig zijn als alle vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen in bedrijfsleven, politiek en overheid elkaar hier kunnen treffen en zich kunnen laven aan de bijzondere sprekers en hun authentieke verhalen."

Schrijfster Fatima Bhutto internationale keynote spreker

Het programma begint met een netwerklunch waarna de bijdrage van meer dan tien prominente sprekers volgt; ieder met een inbreng vanuit zijn of haar eigen specifieke ervaring en expertise. Een paneldebat onder leiding van dagvoorzitter Jacobine Geel, met de topvrouwen Karin Orsel (CEO internationaal scheepvaartbedrijf MFG), Elphi Nelissen (Directeur Nelissen ingenieursbureau en decaan Technische Universiteit Eindhoven), Prof. Dr. Mijntje Lückerath (hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit) en Isabelle Spindler-Jacobs (Directeur Retail Heineken Nederland) gaat op zoek naar de kern van het 'Nieuwe Leiderschap en Ondernemerschap', evenals 'The Women's Conference Business Pitch'. Tijdens het tweede deel van de conferentie, het feestelijke avondprogramma gepresenteerd door Tineke Verburg, vindt de uitreiking van de vijf FZ Awards plaats: in de categorieën ZZP, MKB en Internationaal. Daarnaast wordt de trofee voor vrouwelijke topmanager en de KriDaTie JongTalent uitgereikt. Het is voor het eerst dat de uitreiking van de Awards op deze manier wordt gecombineerd.

The Women's Conference Europe 2011

Woensdag 23 november, van 12.00 tot 23.30 uur

Heineken Music Hall, Amsterdam

Entreekaarten vanaf 95 euro

www.womensconference.nl



Ingezonden persbericht