Gemeente Dordrecht

Dordts Stadsdebat veiligheid & seksuele diversiteit 23 november in Stadhuis

Op 23 november vindt in het Stadhuis het 'Stadsdebat veiligheid & seksuele diversiteit' plaats'. Het debat is de afsluiting van het gemeentelijke Koploperprogramma lesbisch en homo-emancipatiebeleid 2009 - 2011 en meteen het startschot voor de vervolgperiode 2012 - 2014. Daarvoor is de gemeente Dordrecht met andere steden weer een nieuwe samenwerking met minister Van Bijsterveldt aangegaan.

Het Stadsdebat gaat over veilig zijn als je anders geaard bent. Op het oog geen discussie in Dordrecht, maar in de afgelopen periode waren er wel 10 meldingen van bejegening en achtervolging. Op scholen is het nog steeds moeilijk om uit de kast te komen, want pestgevaar ligt op de loer.

Na een ontvangst vanaf 12.30 uur door wethouder Harry Wagemakers geeft Henk Krol van de Gay Krant zijn visie op de situatie in Nederland. 2e Kamerlid Ahmed Marcouch komt zijn menig geven over omgang in de wijken. Irene Hemelaar, cabaretière en voorzitter van de Gay Pride Amsterdam, geeft ludiek commentaar. Dan zijn er vijf rondetafelgesprekken over veilig opgroeien, veilig naar school gaan, veilig wonen in wijken, buurten en straten, veilig ouder worden en veilig mee doen in het maatschappelijke leven, in sportverenigingen, de kerk, of in welke organisatie dan ook. Aan het einde van de middag wil de organisatie concrete resultaten en afspraken voor het komende jaar hebben.

Het Stadsdebat is bedoeld voor geïnteresseerden, bestuurders, medewerkers in de zorg, vrijwilligers, leraren en leerlingen. De organisatie roept mensen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, een verwante of sympathisant zijn op om te komen en hun stem te laten horen. De komende periode staat een opener, veilig en vriendelijker stadsklimaat centraal. Er is plaats voor 100 deelnemers. Ook belangstellenden uit de regio zijn welkom.

Datum 7 november 2011




Gemeente Dordrecht