Ingezonden persbericht


Rotterdam, 11 november 2011

Cabaretfestival Cameretten 2011 barst los!

De negen halve finalisten zijn er klaar voor! Van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 november moeten zij zich bewijzen tijdens de halve finale in het oude Luxor Theater in Rotterdam. Alle negen acts strijdenom de prestigieuze prijzen van Nederlands oudste cabaretfestival. Op zaterdag 26 november staan de drie beste acts in de grote finale in het nieuwe Luxor Theater. De gastoptredens van de 46e editie worden verzorgt door Murth Mossel, Kommil Foo (Juryprijs 1992), Max van den Burg (Publieksprijs 2008) of Sjaak Bral. De presentatie van de halve finale is in handen van Joris Lutz. Cabaretier Richard Groenendijk neemt de presentatie van de finale op zich.

Wie wordt hét cabarettalent van 2011 en gaat er van door met de Factua Juryprijs? Voor drie cabaretiers in spé zal Cameretten 2011 het begin zijn van een professionele cabaretcarrière. Eenmaal in de finale zijn zij verzekerd van een finalistentournee door Nederland van ruim 40 avonden. Daarmee zullen deuren open gaan die bijdragen voor het verdere verloop van hun carrière. Het oudste cabaretfestival van Nederland heeft al heel wat cabaretiers voortgebracht. Eerdere winnaars van Cameretten zijn: Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Marc-Marie Huijbregts, Ronald Goedemondt en Jandino Asporaat.

Woensdag 23 november
Cabaretgroep MES met Kierewiet
Patrick Nederkoorn met De Ontsteking
Janneke de Bijl met Cake

Donderdag 24 november
Lankmoed met Voor we verder gaan
Elvin Rigters met Zwart zaad
Diederik Smit met Emergo et Luctor

Vrijdag 25 november
Marieke Peper met Verder geen bijzonderheden, behalve ikzelf Ongericht Enthousiasme met Ongericht Enthousiasme
Leon de Waal met Blindganger

Kaarten voor de halve finale en finale zijn verkrijgbaar via www.luxortheater.nl of bel 010 - 484 33 33.

Halve finale
oude Luxor Theater
wo 23, do 24 en vr 25 november 2011 - 20.00 uur
Prijs: ¤ 17 / Passepartout voor alle halve finales: ¤ 43

Finale
nieuwe Luxor Theater
za 26 november 2011 - 20.00 uur
Prijs: ¤ 17 I ¤ 20 I ¤ 24 I ¤ 29 I ¤ 32 / Passepartouts halve finales + finale ¤ 52

Cabaretfestival Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. Sinds 1988 is Cameretten gevestigd in het Luxor te Rotterdam en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke podium waar nieuw cabarettalent zich presenteert. Hoofdsponsor van Cameretten 2011 is Factua. Factua zorgt ervoor dat verzekeringsbedrijven eenvoudig kunnen factureren aan hun klant.

Kijk voor meer informatie, speeldata en een overzicht van de eerdere prijswinnaars van Cameretten op www.cameretten.nl


---



Ingezonden persbericht