Ingezonden persbericht


Locatie: Raadzaal Stadhuis Utrecht (max. 100 plaatsen)

muziektheater in politieke arena

In 'Bang' worden de rollen omgedraaid. Geen politici, maar acteurs nemen bezit van de raadzaal in het stadhuis van Utrecht. De Raadzaal met de intimiteit van een huiskamer, is de plek die het gezelschap geschikt vindt voor deze speciale muziektheater voorstelling.

In Bang! onderzoekt het gezelschap hoe burgers en politici zich tot elkaar verhouden. In de raadzaal worden besluiten genomen die de burger rechtstreeks raken. De gemeenteraad is het politieke orgaan dat het dichtst bij de burgers staat. De acteurs Bussemaker en Timmers kruipen in de huid van de burger. Ze verschijnen in drie gedaanten, onder meer als gepensioneerd echtpaar en als gefortuneerd vriendenstel.

Volkskrant geeft vier sterren
"geloven we nog in de samenleving? Deze voorstelling snijdt die vraag op een slimme en ook heel geestige manier aan. Niks opgeheven vingertje, maar met betrokkenheid. En de raadzaal is dan bepaald geen gekke plek."

Raadzaal Stadhuis Utrecht tijdens een vergadering.

tekst: Arjen Duinker, Rob de Graaf, Gerardjan Rijnders, regie: Paul Koek, compositie: Ton van der Meer, dramaturgie: Paul Slangen, spel: Lizzy Timmers en Reinout Busschemaker, muziek: Ton van der Meer, John van Oostrum e.a.

wo 23 nov 11 20.00 uur Raadzaal Stadhuis ¤ 16
vr 25 nov 11 20.00 uur Raadzaal Stadhuis ¤ 16
za 26 nov 11 20.00 uur Raadzaal Stadhuis ¤ 16