Ingezonden persbericht


Garant-Uitgevers nodigen u van harte uit op de ochtendconferentie

Kansen voor kinderen
Een andere weg voor het jongerenwelzijn
van
John Crombez

26.687 minderjarigen zitten in Vlaanderen in de bijzondere jeugdzorg, 3.736 jongeren staan op een wachtlijst, er zijn zowat 5.600 verschillende hulpmodules en -vormen. Het is duidelijk dat verandering nodig is. Indien er nu niets gebeurt, is er binnen 10 jaar sprake van een maatschappelijk drama. Zo dit nu al niet het geval is.

Dit betekent niet opnieuw beginnen. Wèl dat er duidelijkheid moet komen met glasheldere keuzes. Iedereen in het professionele werkveld getuigt van een niet-aflatend engagement, van weerbaarheid en dynamiek. Toch lukt het in vele gevallen niet. Niettegenstaande het feit dat voldoende kennis aanwezig is om de problemen te analyseren en ze met een frisse en vernieuwende kijk aan te pakken.

John Crombez en Else De Wachter, beiden Vlaams parlementariër, geven in 10 thema's aan wat er moet gebeuren om de jeugdhulp, de jeugdzorg en het jongerenwelzijn op goede sporen te zetten: Recht op jeugdhulp - Nieuw financieringsmodel - " Professionaliteit van de hulpverlener en kwaliteit van de job - Preventie - Opvoedingsondersteuning - Pleegzorg -g -- Jeugdzorg opnieuw bijzonder? - Gegarandeerde continuïteit - Meten ⤠--Rechtswaarborgen voor jongeren.

Deze conferentie is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met jeugdzorg in Vlaanderen en Nederland, want leerzame vergelijkingen dringen zich op.

John Crombez is lid van de Commissie Jeugdzorg in het Vlaamse parlement. Hij is met Else De Wachter coredacteur van het boek Kansen voor kinderen. Een weg voor het jongerenwelzijn in Vlaanderen.

Woensdag, 23 november 2011, 10.30 uur - 12.30 uur
Het Boekenpodium - Centrum voor het non-fictionboek Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen
vlak bij Centraal Station en Parking Centraal
(routebeschrijving)

Deelnemen is gratis, aanmelden is noodzakelijk