Technische Universiteit Delft

Ecologisch ontwerpen van de urbane en rurale omgeving

door M&C

Symposium

24 november 2011 - 25 november 2011
plaats: ArtCentre Delft

Het ecologische ontwerpen van stedelijke en landelijke omgeving is een belangrijk punt aan het worden in het milieubeleid. We onderscheiden immers drie hoofd milieuproblemen:

* Schaarste aan grondstoffen

* Biodiversiteit

* Menselijke gezondheid

Op alle drie de milieuproblemen kunnen we met een slim ontwerp invloed uitoefenen. Door ecologisch te ontwerpen, zodat we ruimte geven aan de natuur, werken we aan behoud van de diversiteit. Door zodanig te bouwen dat we minimale grondstoffen nodig hebben, werken we aan een oplossing van de grondstoffen schaarste. Door de stad meer natuur te geven en de niet stedelijke omgeving ecologischer in te richten werken we aan het terugdringen van schadelijke emissies en daarmee het verbeteren van de gezondheid van de mensen die daar wonen.
U zult op alle drie de fronten worden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen van natuurbeheer tot aan begroenen van de stedelijke omgeving om fijnstof te binden. Van leren van de natuur, tot 0-materialen, van ecologisch ontwerpen tot stedelijke ecologie. De voordrachten van experts en actieve deelname aan discussies zullen inspireren en kunnen leiden tot inzichten en praktische oplossingen voor huidige milieuproblemen. Na afloop bent u weer helemaal bij en geïnspireerd om er zelf mee aan de slag te gaan.

Dit tweedaagse symposium is speciaal voor alle mensen die dagelijkse beroepsmatig invloed uitoefenen op de inrichting van onze stedelijke en landelijke omgeving. Zoals bestuurders van gemeenten, provincies en waterschappen, aannemers die zich willen onderscheiden, architecten die de kwaliteit van een groene omgeving willen leren begrijpen, adviseurs en constructeurs horen hier natuurlijk ook thuis, evenals studenten en medewerkers van universiteiten. Hierbij nodigen wij u van harte uit deel te nemen aan dit symposium.

Maintopics:

- Landschap en ecologie

- Infrastructuur en ecologie

- Nieuwe materialen

- Meetbaar maken

- Natuur als voorbeeld

- Biodiversiteit

- Excursie naar natuurgebied met rondleiding

Toegangsprijs: ⬠345 (vroege vogels registratie tot
1 juli 2011)
â Na 1 juli 2011 ⬠395
Excursie Oostvaardersplassen: ⬠45
Deadline 31 oktober 2011 â raadpleeg onze website voor de betalingsprocedure.

Locatie: ArtCentre Delft
Rotterdamseweg 205
2629HD Delft
www.artcentre.nlÂ

Delft University of Technology
Faculty Civil Engineering & Geosciences
Section Materials & Environment
P.O. Box 5048, 2600 GA Delft
The Netherlands
T: (+31) (0)6 46735478
F: (+31) (0)15 278 6383
info: http://EURO.citg.tudelft.nl
email: euro-citg@tudelft.nl

Â