Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima spreekt op conferentie over duurzaamheid in de financiële sector

RVD, 6 oktober 2011, nr. 261

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden houdt donderdag 24 november op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen een toespraak over toegang tot financiële diensten (inclusive finance). De Prinses spreekt daar op een conferentie, die wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 65-jarig jubileum van de Business Universiteit. Titel van de conferentie is 'Duurzaamheid in de Financiële sector, zijn we er klaar voor?'.

Naast de Prinses zullen ook SER-voorzitter dr. A.H.G. Rinnooy Kan en Rob Lake, hoofd 'Strategic Development' van de door de VN ondersteunde organisatie 'Principles of Responsible Investment' spreken. De conferentie wordt afgesloten met een paneldiscussie over duurzaamheid in de financiële sector.

Met het lustrum viert Nyenrode de oprichting van het 'Nederlands OpleidingsInstituut voor het Buitenland' (NOIB), de huidige Nyenrode Business Universiteit. Doel was de positie van het Nederlandse bedrijfsleven in het buitenland te verbeteren door zakenmensen met een internationale oriëntatie op te leiden.

Prinses Máxima is in september 2009 benoemd tot speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. In deze functie adviseert zij over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Prinses Máxima is tevens lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Dit comité is in augustus 2011 opgericht als vervolg op de Raad voor Microfinanciering.

Noot voor redacties (