Prinses Máxima spreekt op conferentie duurzaamheid financiële sector

Persbericht van Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode organiseert nieuw evenement vanwege haar 65 jarig jubileum

Den Haag, 10 oktober 2011- Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima zal op 24 november aanstaande spreken tijdens een conferentie over duurzaamheid in de financiële sector. De conferentie wordt georganiseerd door Nyenrode Business Universiteit ter ere van haar 65 jarig jubileum. H.K.H. Prinses Máxima, sinds 2009 United Nations Secretary-General's Special Advocate for Inclusive Finance for Development en sinds 2011 Honorair Beschermvrouwe van de Global Partnership for Financial Inclusion van de G20, zal spreken over Inclusive Finance. Een thema dat uitstekend past binnen deze conferentie met als volledige titel: 'Duurzaamheid in de Financiële sector, zijn we er klaar voor?'

Naast H.K.H. Prinses Máxima zullen ook Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de SER en Rob Lake, hoofd 'Strategic Development' van de door de VN ondersteunde organisatie 'Principles of Responsible Investment' (UNPRI) spreken. De conferentie wordt afgesloten met een paneldiscussie over duurzaamheid in de financiële sector.

Nyenrode Business Universiteit organiseert de conferentie over dit thema, omdat Nyenrode zich wil onderscheiden in onderwijs en onderzoek vanuit de drie-eenheid Leadership, Entrepreneurship en Stewardship. Stewardship blijkt uit de morele waarden die Nyenrode stimuleert en het plaatsen van ondernemingen in een groter, maatschappelijk, geheel. Met onder andere duurzaamheid, corporate governance en ethiek als voorname expertisegebieden. Nyenrode leert haar studenten verantwoordelijke professionals te zijn.
Met het lustrum viert Nyenrode het feit dat Captains of Industry in 1946 het initiatief namen tot de oprichting van het ' Nederlands OpleidingsInstituut voor het Buitenland' (NOIB), de huidige Nyenrode Business Universiteit. De multinationals wilden de positie van het Nederlandse bedrijfsleven in het buitenland verbeteren en besloten hiertoe actiegerichte businessleaders met een internationale oriëntatie op te leiden. Het credo 'voor en door het bedrijfsleven' is steeds blijven gelden.

U wordt van harte uitgenodigd om de conferentie bij te wonen. Deze vindt plaats in het Pfizer Auditorium in het hoofdgebouw van Nyenrode Business Universiteit en is van 14 uur tot 18 uur. Het is noodzakelijk u te accrediteren. De speeches worden gegeven in het Engels.

*

Links:
http://www.nyenrode.nl

Noot voor redacties


Nyenrode Business Universiteit

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter