Gemeente Berkelland


Inloopbijeenkomst over bestemmingsplan Neede, Bedrijventerreinen 2011

De gemeente Berkelland maakt nieuwe bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen in Ruurlo, Eibergen, Beltrum, Borculo en Neede.

Het voorontwerpbestemmingsplan (concept) voor de bedrijventerreinen van Neede is nu zo ver af dat het ter inzage kan worden gelegd.

Op 24 november 2011 wordt er voor dit plan een inloopbijeenkomst gehouden bij café het Haantje, Borculoseweg 111 in Neede.

Voorontwerpbestemmingsplannen ter inzage

industrieterrein Neede

Berkelland wil het aantal bestemmingsplannen terugbrengen van 400 naar 40. De nieuwe bestemmingsplannen voor de woongebieden lagen al ter inzage. Nu werkt Berkelland aan de nieuwe bestemmingsplannen voor het buitengebied, de bedrijventerreinen en voor de centrumgebieden van de vier grote kernen van Berkelland.

De voorontwerpbestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen in Ruurlo, Eibergen en Beltrum hebben al ter inzage gelegen.

Het voorontwerpbestemmingsplan (concept) voor de bedrijventerreinen van Neede is nu zover klaar dat het ter inzage kan worden gelegd.

Voor dit plan is er een inloopbijeenkomst op 24 november 2011 van 19.00 uur tot 21.00 uur bij café het Haantje, Borculoseweg 111 in Neede.

Bestaande situatie

In de nieuwe bestemmingsplannen verandert niet veel. De nieuwe plannen geven vooral de bestaande situatie weer. Dit geldt ook voor de bestaande woningen op de bedrijventerreinen. Als gevolg van de demografische ontwikkelingen (krimp) zijn de mogelijkheden voor de bouw van nieuwe woningen uitgesloten.

Ook de vorm van de plannen verandert. De plannen zijn - op grond van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening - digitaal in te zien via de gemeentelijke website.

Waarom nieuwe plannen?

Bestemmingsplannen zijn belangrijk voor iedereen die in Berkelland woont of werkt. Die plannen moeten dus actueel en duidelijk zijn. Vanuit de vier voormalige gemeenten bestaan nog veel verschillen tussen diverse oude bestemmingsplannen. Berkelland wil die verschillen zoveel mogelijk wegwerken. Alle gemeenten moeten nieuwe bestemmingsplannen maken volgens die nieuwe Wet ruimtelijke ordening voor 1 juli 2013.

inloopbijeenkomst bestemmingsplan bedrijventerrein

Waar, wanneer en voor wie zijn de plannen in te zien?

Iedereen kan het voorontwerpbestemmingsplan Neede, Bedrijventerreinen 2011 vanaf 9 november 2011 tot en met 20 december 2011 inzien in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo (open maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur en woensdag tot 19.00 uur). Hier kunt u terecht met eventuele vragen. De plannen kunnen digitaal worden bekeken via de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl onder Actueel - Ruimtelijke plannen.

Wilt u uw mening geven?

Voor elk nieuw bestemmingsplan voor de bedrijventerreinen organiseert de gemeente ook een inloopavond. Dan kunt u het plan bekijken en met ons overleggen wat in uw situatie bedoeld wordt. Voor het plan bedrijventerreinen Neede is die inloopavond op 24 november 2011.

In de periode van zes weken dat de plannen ter inzage liggen kunt u uw mening geven over het voorontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 0545-250318.