Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Ben Woldring gast op netwerkavond ondernemers 049 2011)

Op donderdag 24 november organiseert de gemeente Hoogezand-Sappemeer een grote netwerkavond voor alle ondernemers in de gemeente en het bedrijvenpark Rengers. De avond vindt plaats in het theater het Kielzog en is toegankelijk na inschrijving: iedere bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onderneming heeft inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Gastheer is de wethouder van Economische Zaken, Frans Luijckx, die in een korte inleiding zal stilstaan bij de ontwikkeling van lokale en regionale bedrijvigheid. Speciale spreker van de avond is Ben Woldring, de bekende internetondernemer uit Usquert die in de afgelopen zeven jaar een indrukwekkende en internationale carrière heeft opgebouwd. Hij startte in 1998 op 13-jarige leeftijd met prijzenvergelijkingssites waarmee de consument op vlotte en eenvoudige wijze zijn voordeel kan doen. Daarmee dook hij in het spreekwoordelijke gat in de markt en won vervolgens de ene na de andere prestigieuze prijs. Zo werd hij in 2006 gekozen tot Europa's beste ondernemer onder de 25 jaar. Inmiddels telt het bedrijf van Ben Woldring - onder de vlag van BenCom Group BV- negen speciale vergelijkingssites en is Ben zelf een veelgevraagd spreker. In zijn presentatie doet hij uit de doeken hoe hij van brugklasser is uitgegroeid tot marktleider. Daarnaast is er volop gelegenheid om met hem in gesprek te gaan.

Achtergrond
Deze avond is onderdeel van de activiteiten die de gemeente ontplooit om de economische bedrijvigheid te faciliteren. Het evenement biedt een platform met een inspirerende gast in een plezierige, informele omgeving waar ondernemers uit de verschillende sectoren elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en niet in de laatste plaats na kunnen gaan wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

In 2010 werd een dergelijke avond voor het eerst georganiseerd (met Hennie van der Most als spreker). Deze avond was `uitverkocht'. De reacties van de ondernemers na afloop waren zonder uitzondering positief. Ook dit keer is de belangstelling groot en nadert inmiddels het maximale aantal gasten van 200.