Gemeente Sluis

Energiemarkt op 24 november!

Kom naar de Energiemarkt op 24 november!

De winter komt er aan! De verwarming wordt weer een paar graden hoger gezet. Maar hoe zorgt u ervoor dat dit geen verspilde energie is?

En dat het voor u niet alleen meer warmte, maar ook een lagere energierekening oplevert? Door uw huis energiezuiniger te maken! De gemeente Sluis informeert u graag, samen met vijftien regionale bedrijven, over de mogelijkheden tijdens de Energiemarkt op donderdag 24 november a.s. van 19.00 tot 21.30 uur in Den Hoekzak, Langestraat 1 in Oostburg.

Subsidies
Als u energiezuinige maatregelen neemt, dan is de kans groot dat u recht heeft op verschillende subsidies. Zo kunt u onder andere gebruikmaken van de landelijke Meer Met Minder premie. Verwacht u een Energie Index verbetering van 0,50 te kunnen halen, dan kunt u EUR 300,- aanvragen. Verwacht u een verbetering van 0,75 te behalen, dan kunt u
EUR 750,- aanvragen. De Energie Index is de indicator van de energieprestatie van een woning of gebouw. Hoe lager de index, hoe beter. De premie kunt u tot en met 30 december 2011 aanvragen en blijft gereserveerd staan tot en met eind volgend jaar.

Wegwijs

Om u wegwijs te maken in alle mogelijkheden en voorwaarden, vindt u op de Energiemarkt:


* Alles over energiebesparing voor uw woning en hoe u dit kunt realiseren;

* Aannemers, installateurs, Energie Prestatie Adviseurs en anderen die u kunnen informeren over energiebesparing in uw woning;
* Allerlei producten waarmee u energie kunt besparen;
* Toelichting op alle subsidieregelingen.

Aantrekkelijk Oostburg
Voor diegenen die wonen in Oostburg geldt een extra subsidieregeling. Vanuit het project Aantrekkelijk Oostburg wordt een premie Meer Met Minder Oostburg beschikbaar gesteld voor maximaal 100 woningeigenaren. Hiermee worden Oostburgenaren in het bijzonder, in het kader van het project, gestimuleerd hun woning op een energiezuinige manier op te knappen. Meer informatie hierover is te verkrijgen tijdens de Energiemarkt bij de stand van Aantrekkelijk Oostburg. Op dit moment bekijkt de gemeente of voor andere kernen ook een extra subsidieregeling te realiseren is. Zodra daarover meer bekend is, wordt u geïnformeerd.