Bont voor Dieren



--- PERSBERICHT ---

Bridget Maasland voert bontactie in Rotterdam: Alleen beesten dragen bont!

Na Amsterdam en Den Haag was het de beurt aan Rotterdam om door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren bezocht te worden met haar actieteam voor een bontvrij Nederland. Samen met Bridget Maasland werden de stoepen voor winkels die bont verkopen schoongespoten met de leus: "Alleen beesten dragen bont".

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: "Bridget belde ons met het verzoek een keer mee actie te voeren. Ook zij ondersteunt ons offensief voor een bontvrij Nederland in 5 jaar. Ze heeft niet enkel reverse graffiti gespoten met ons team, maar ook veel geleerd. Zo wist ze aan het einde van de dag onze bonttest met succes uit te voeren om nep van echt bont te onderscheiden. Ook heeft ze mensen op straat gewezen op het vreselijke dierenleed dat schuilgaat achter een bontkraag".

De winkeliers reageerden soms verbaasd, omdat ze in de veronderstelling waren nepbont te verkopen. Bont voor Dieren wees ze erop dat een jas weliswaar goedkoop kan zijn, maar dat het een breed misverstand is dat de kraag dan wel niet van echte dieren afkomstig kan zijn: juist de goedkope import van landen waarin ze het niet zo nauw nemen met dierenwelzijn overspoelt de Nederlandse markt.

Bridget heeft tijdens de actie opnamen gemaakt voor haar programma "Hoe houd ik het spannend" dat op 24 november wordt uitgezonden. De volgende stad die door Bont voor Dieren bezocht zal worden is Groningen.


----------