Debat over werk: Job Cohen, Marcel van Dam, Will Tinnemans e.a.

Persbericht van Wiardi Beckman Stichting

Op donderdag 24 november organiseert de Wiardi Beckman Stichting - het wetenschappelijk bureau voor de sociaal-democratie - een debat over arbeid. Het debat is onderdeel van het onderzoek 'Van waarde - Sociaal-democratie voor de 21ste eeuw'.

Werk zit mensen hoog. Ogenschijnlijk doet de Nederlandse arbeidsmarkt het uitstekend, zeker in vergelijking met die in landen om ons heen. Maar er is veel onvrede: over de grote flexibiliteit die van mensen geëist wordt, over de onzekerheid die werken op basis van tijdelijke contracten met zich meebrengt, over de onderkant van de arbeidsmarkt waar het dringen is, over de beperkte autonomie van professionals en over de uitholling van zeggenschap van werknemers. Over deze paradox, en over wat goed werk is en hoe dat voor zoveel mogelijk mensen gerealiseerd kan worden, gaat deze discussieavond.

Het volledige programma, vindt u op de website van de Wiardi Beckman Stichting (www.wbs.nl). Sprekers zijn:
- Hans Achterhuis (denker des vaderlands)
- Monika Sie Dhian Ho (directeur WBS)
- Mariette Hamer (Kamerlid PvdA)
- Brigitte de Waal (schoonmaker op basisscholen) - Marcel van Dam (Volkskrant-columnist en socioloog) - Will Tinnemans (auteur van 'Voor jou tien anderen') - Dorien Rahman-Spies (medewerker thuiszorg en buurtzorg) - Elly Pastoor (wethouder sociale zaken van Groningen) - Job Cohen (partijleider PvdA).

De bijeenkomst vindt plaats in Huis de Beurs in Groningen. Het debat begint om 19.30 uur. Toegang is gratis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan nwoltring@wbs.nl.

Het debat zal voorafgegaan worden door een hoorzitting (vanaf 18.00 uur), waarbij Mariëtte Hamer, Frans Becker, Monika Sie Dhian Ho en Bert Otten verzuchtingen en dromen optekenen over werk van mensen uit de zaal.

Links:
http://www.wbs.nl



Razende Robot Reporter