Gemeente Zoetermeer

24 november: bijeenkomst innovatie in detailhandel

spazio zoetermeer
Onder het motto `Bloei in de detailhandel van Zoetermeer; het kan nog steeds, Nieuwe retailkansen door veranderend koopgedrag; doet u ook mee?' organiseert de gemeente, samen met de detailhandelsvereniging Zoetermeer, de winkeliersverenigingen Stadshart en Woonhart en de Kamer van Koophandel op 24 november van 18.30 - 22.00 uur in de raadzaal van het stadhuis een informatie- en inspiratiebijeenkomst over innovatie in de detailhandel.

Met de opkomst van internet en de digitalisering maakt de detailhandel een enorme verandering door. De service, de snelheid en het gemak van online winkelen spreken de consument aan. Voor de detailhandel bieden internet en de digitalisering veel kansen.

Kansen voor ondernemers
De interactieve avond is bedoeld voor zelfstandige winkeliers, franchisenemers en filiaalhouders in Zoetermeer. Na de inleiding van Bé Emmens (wethouder Economische Zaken) geeft Monique Plantinga van het Zoetermeerse bedrijf Preneurl een presentatie over de kansen van de digitale revolutie voor consumenten en ondernemers. Waarom is innoveren belangrijk? Hoe kunt u als ondernemer de consument beter bereiken? En welke rol kunnen nieuwe en social media spelen?

Samenwerking
Ook inspirerende praktijkvoorbeelden en de mogelijkheden voor samenwerking komen aan bod. De belangrijkste boodschap van de bijeenkomst is dat ondernemers met een kleine inspanning en door samenwerking een belangrijke maar noodzakelijke stap in de toekomst zetten.