Gemeente Den Haag

Raad spreekt over brede scholen

Op donderdag 24 november spreekt de commissie Samenleving onder over de voortgang van brede scholen in Den Haag. Ook bespreekt zij de aanmeldleeftijd voor het basisonderwijs.

Brede school

De commissie start haar vergadering met de bespreking van de brief van de wethouder over de voortgang van de brede school in Den Haag. In de Haagse Educatieve Agenda 2010-2014 is de ambitie opgenomen om in de periode 2010-2014 minimaal tien brede scholen voor voortgezet onderwijs te realiseren. De commissie bespreekt de voortgang van de realisatie.

Haagse Educatie Agenda 2010-2011

De commissie spreekt ook over de voortgang de Haagse Educatie Agenda 2010-2011. Het coalitieakkoord stelt structureel EUR5 miljoen per jaar vanaf 2012 en incidenteel EUR22 miljoen voor de periode 2011 t/m 2014 voor onderwijsbeleid beschikbaar. Er is een omslag gemaakt in het beleid: van de focus op achterstand naar de focus op talent. De commissie bespreekt de prioriteiten die in het beleid zijn geformuleerd.

Eén aanmeldleeftijd basisonderwijs

De invoering van één aanmeldleeftijd is één van de doelstellingen van het Haagse onderwijsbeleid. Met ingang van 2013 kunnen ouders hun kinderen aanmelden op de basisschool van hun keuze vanaf het moment dat zij één jaar oud zijn. Hierbij is het niet meer mogelijk om hetzelfde kind bij meer scholen tegelijk aan te melden. Deze afspraken moeten ervoor zorgen, dat ouders straks gelijke kansen krijgen om met hun kind op de school van hun voorkeur te komen. De commissie bespreekt dit onderwerp.

Verder spreekt de raad ook over passend onderwijs en de ontwikkeling van leerlingenaantallen in het speciaal onderwijs. Tot slot spreekt zij over het Jaarverslag 2010 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

De vergadering start om 9:00 uur en vindt plaats in de raadzaal. Dit is live te zien via Mijn Raad.