Theater collectief WOK speelt 'The band that never was'

Persbericht van Hanzon Organisatie&Communicatie bv

24 tot en met 27 november 2011, aanvang om 20.15 uur (do, vr, za) en 15.00 uur (zo)Theater de Regentes, Weimarstraat 63, Den Haag. Regie Johan de Jong

Krijgen de podiumkunsten het zwaar? Zal het publiek het moeten doen met een slinkend aanbod van toneel, dans en muziek? Kunnen gezelschappen hun creatieve ei nog wel kwijt?

Theater collectief WOK bewijst met 'THE BAND THAT NEVER WAS' dat het publiek nog wel degelijk getrakteerd kan worden op vernieuwend toneel. Door de prestaties van de acteurs zelf, het creatieve gebruik van internet, animatie, film en de in huis gecomponeerde muziek, biedt de voorstelling een intrigerende, multimediale sensatie, waarmee het WOKcollectief hun status van amateur-gezelschap eigenlijk overstijgt.

Het idee van een multimediale productie is van Patrick Wolthuis, die als cabaretschrijver deze avondvullende voorstelling over een popgroep uitwerkte en het script schreef. Alles, van idee tot uitvoering is door het gezelschap zelf ter hand genomen. De effecten op je leven als je plotseling niet meer in de spotlights wilt of kan staan, lopen als rode draad door de voorstelling.

The story of....The band That Never Was
De nederpopgroep 'The Band That Never Was', werd snel, misschien wel te snel, populair. Met hun nummer 1-hit 'Als De Nacht Valt In Polderland' maakte de band zich tien jaar geleden in één klap onsterfelijk. Maar op het hoogtepunt van hun roem verdwijnt de gevierde formatie plotseling van de aardbodem!

Johnny Strong probeert weliswaar nog een solocarrière, Silent Voice blijft meedraaien in het clubcircuit en Betty Light lijkt in Hollywood de nieuwe rijzende ster, maar het worden allemaal desillusies. Sweet Candy heeft als enige onder pubermeisjes nog wel veel fans - omdat zij zich als "Opperwicca" presenteert - maar niemand lukt het om het overweldigende succes van 'The band That Never Was' te evenaren.

En nu, tien jaar later, is één van hen onverwacht overleden. Zijn testament zorgt ervoor dat de bandleden nog eenmaal herenigd worden. Het publiek komt dan eindelijk te weten waarom 'The Band That Never Was' destijds in het niets oploste, in rook opging! Schuld, geheimen, vriendschap, verdrongen emoties en vragen als 'is there rock 'n roll in heaven?' passeren de revue en geven de oplossing voor het raadsel van 'The band That Never Was'.

Kaarten kunnen telefonisch besteld worden bij theater de Regentes: 070 3637798 (di. t/m vr. van 12.00-17.00 uur, za. van 14-17.00 uur).

Links:
http://www.wokcollectief.nl



Razende Robot Reporter