VSNU

Het beste undergraduate onderzoek van Nederland en België

PERSBERICHT

Den Haag, 21 november 2011 - Op donderdag 24 november vindt aan de TU Eindhoven voor de tweede maal de Student Research Conference (SRC) plaats. Bachelortalent van universiteiten uit Nederland en België toetsen hun vooruitstrevende projecten en resultaten aan een kritisch publiek van tweehonderd weten-schappers, medestudenten en belangstellenden. Een academische jury van 27 wetenschappers heeft de beste en meest relevante onderzoeken geselecteerd. De beste jonge onderzoeker wordt deze dag beloond met de `Student Research Award'.

`Bestaat de "linkse hobby"?'
Het SRC-programma liegt er niet om. Zo krijgt het publiek de primeur op opmer-kelijke en waardevolle onderzoeksresultaten zoals `Bestaat de "linkse hobby"?', `Hoe kunnen vliegtuigen vliegen met vijftig procent minder brandstof?' en `Hoe zijn faalkosten in de bouw te reduceren?'. In drie rondes spreken bevlogen
studenten over hun ervaringen, daarna zijn er zogenoemde posterpresentaties waarin studenten op affiches hun projecten en onderzoeksresultaten overtuigend `verkopen' aan het publiek. Het publiek kiest daarop de beste poster. Ook op het programma staan keynote speakers Stefano Marzano, topman bij Philips en technisch wetenschapper Maarten Steinbuch.

Een nieuwe traditie
Hoewel een dergelijk evenement voor bachelorstudenten in landen als de Verenigde Staten en Engeland al langer wordt georganiseerd, is dit in Nederland een jonge traditie. Het evenement heeft tot doel om het bacheloronderzoek van studenten te stimuleren en beter zichtbaar te maken voor een breed publiek.

De SRC is een grootschalige samenwerking tussen Nederlandse en Belgische
research universiteiten en een initiatief van de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Roosevelt Academy. Vorig jaar vond de eerste bijeenkomst plaats in Leiden. Winnares `Student Research Award 2010' Fenna Janssen trok met haar Solar Cooker veel aandacht van de landelijke media.

Meer informatie over de Student Research Conference treft u hier aan. Deelname aan de conferentie is kosteloos. Kaarten zijn nog (in beperkte mate) beschikbaar.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Meike Verhagen: 06-43 26 97 55

Vereniging van universiteiten Lange Houtstraat 2 | Postbus 13739 | 2501 ES DEN HAAG | T: 070-3021400