Gemeente Breda

21nov

Buitengebied Zuid, Liesstraat naast nummer 15
Gepubliceerd op 21 november 2011
De heer C.F. van Meer heeft bij de Gemeente Breda een verzoek ingediend voor de bouw van een woning aan de Liesstraat naast nummer 15 in Breda. Dit verzoek voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan `Buitengebied'. Er is een bestemmingsplan gemaakt dat als ontwerp voor u ter inzage ligt vanaf 24 november 2011.

Waarom dit ontwerpbestemmingsplan

Het verzoek van de heer Van Meer is om binnen het beleid van `Buitenwonen aan de linten', zoals is opgenomen in de Structuurvisie groen en rood, een woning te bouwen aan de Liesstraat naast nummer 15 in Breda. Het verzoek voor de bouw van de woning voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan `Buitengebied'. De gemeente heeft daarom een nieuw bestemmingsplan voor het betreffende perceel aan de Liesstraat opgesteld, het bestemmingsplan `Buitengebied Zuid, nabij Liesstraat nummer 15'.

Ontheffing Wet geluidhinder

De gewenste woning ligt dichtbij de rijksweg A-58. De voorkeursgrenswaarde op de gevel van de nieuwe woning wordt door het verkeer op deze weg overschreden. Daarom is ook een ontheffing hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting aangevraagd.

Ter inzage

Het ontwerp van dit bestemmingsplan en de ontwerpbeschikking hogere voorkeursgrenswaarde liggen ter inzage vanaf 24 november 2011 tot en met 4 januari 2012 bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor.

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde periode kunt u schriftelijk en/of mondeling uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking hogere waarde indienen. U kunt uw zienswijze met betrekking tot het bestemmingsplan sturen naar de gemeenteraad van de Gemeente Breda en uw zienswijze met betrekking tot de beschikking hogere waarde naar het College van burgemeester en wethouders, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 91 67.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van dit Breda Bericht, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw J. van den Aker van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 49 58, e-mail jcm.van.den.aker@breda.nl.