Gemeente Kampen

Eerste paal nieuwbouw bedrijfscomplex Haatland

21-11-2011 De revitalisering van het bedrijventerrein Haatland komt steeds meer in de uitvoeringsfase.
Donderdag 24 november slaat wethouder Pieter Treep om 16.00 uur de eerste paal voor de bouw van een complex waarin een Karwei bouwmarkt is ondergebracht en waarin bedrijfsunits met een hoogwaardige uitstraling een plek krijgen. Wethouder Treep doet dit samen met een vertegenwoordiger van de Karwei bouwmarkt op de hoek van de Ambachtsstraat en de Haatlanderdijk.

Het nieuwe complex komt te liggen aan een centraal plein waarop voldoende parkeermogelijkheden komen, ook voor de andere bedrijven die zich aan het plein vestigen. Inmiddels is de ontwikkelaar in gesprek met een aantal serieuze gegadigden.

Met samenwerkingspartner Revitel BV zijn in 2008 afspraken gemaakt over de herontwikkeling van het gebied Haatlanderdijk, Ambachtsstraat en Gildenstraat. Inmiddels zijn de gebouwen in dat gebied grotendeels gesloopt, is het bestemmingsplan vastgesteld en worden er concrete plannen ontwikkeld.

Inmiddels is er veel werk verzet doordat de Haatlanderdijk, de Dieselstraat en de Nijverheidsstraat zijn aangepakt. Onlangs is de nieuwbouw van IMpact aan de Gildenstraat geopend en er wordt inmiddels flink gesloopt aan de Ambachtsstraat om ruimte te maken voor het verleggen van de weg.

Wethouder Pieter Treep: "Dat de revitalisering van Haatland inmiddels zijn vruchten afwerpt mag duidelijk zijn. Ondernemingen binnen, maar ook buiten het gebied van de revitalisering, hebben vertrouwen in de plannen en investeren in toenemende mate. Voorbeelden daarvan zijn onder meer de verbouw en nieuwbouw van Plastall (KLVF), sportschool Van Dijk, Den Uijl, Schaepman, Van Dijks Boekhuis, IMpact en de panden de Ambachtsstraat 23 en 25. Met de starthandeling van de bouw van het nieuwe complex zetten we weer een stap in de opbouw van het bedrijventerrein."

Met een vijftal ondernemers aan de zuidoostzijde van de Ambachtsstraat zijn afspraken gemaakt over de renovatie van hun panden waarbij de gemeente een renovatiesubsidie verstrekt.
21-11-2011