Uitreiking belangrijkste prijzen voor de game-industrie

Persbericht van Lola&Co

Bekendmaking winnaars Dutch Game Awards tijdens Game in the City Donderdag 24 november worden voor de vierde keer de jaarlijkse Dutch Game Awards uitgereikt. Deze belangrijkste prijzen voor de Nederlandse game-industrie worden in 13 verschillende categorieën toegekend. De uitreiking van de Dutch Game Awards vindt plaats tijdens het tweedaags congres Game in the City in Amersfoort.

Games worden steeds vaker ingezet voor een zakelijke toepassing, zoals voorlichting, educatie of training. In deze categorie Best Serious Game zijn onder andere de games Juf in a Box, een game bedoeld om achterstanden op het gebied van motoriek en schrijven aan te pakken, en Body Posture, een game speciaal ontwikkeld voor mensen met houdings- of bewegingsproblemen, genomineerd. Om het groeiend belang van deze ?serious games? te onderstrepen, zullen tijdens Game in the City bovendien twee Koreaanse sprekers ingaan op Serious Gaming in Korea, met als doel kennis en ervaring te delen. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Games For Health Europe Award, een internationale onderscheiding voor serious games in de zorg.

Game Over?
Naast de 12 awardwinnaars die door een vakjury worden bepaald, wordt er ook een award door de game-industrie zelf toegekend. De winnaar van deze Control Industry Award, de prijs voor de beste overall gameproductie uit Nederland, wordt gekozen door de lezers van vakblad Control. Hiervoor zijn grote entertainment games als Killzone 3 en Gatling Gears genomineerd, maar ook een advergame als Sucker Punch Annihiliation en een serious game als Juf in a Box. Opvallend is de nominatie voor GlitchHiker, een game die inmiddels niet meer te spelen is. Waar normaal de speler een aantal levens krijgt, kreeg hier de game zelf een beperkt aantal levens. Iedere speler die voldoende punten scoorde, gaf de game een extra leven. Wie faalde, ontnam er een. Met als gevolg dat het inmiddels ?game over? is.

Game in the City
Game in the City is de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor de Nederlandse game-industrie. Dit jaar staan de volgende thema?s centraal: TV & Games, Music & Games, Indie Beginners, Social Media, Serious Games en Mobile. Inhakend op deze thema?s zullen sprekers als Joris de Man (Killzone), Jeroen Elfferich (The Voice of Holland), Studio 100, Michael Schade (Fishlabs), Ard Bonewald (GameHouse Studios), Pamela Kato, Rob Davis (Playniac) en Ivo Wubbels (Engine Software) hun visie en ervaringen delen op het gebied van game-ontwikkelingen, gametechnologie en mogelijke toepassingen in het bedrijfsleven en de zorg. Daarnaast kunnen verschillende workshops worden gevolgd, is er de mogelijkheid om nieuw gametalent te scouten en kunnen bedrijven zich presenteren tijdens de Trade Fair.

Voor meer informatie over de Dutch Game Awards: www.dutchgameawards.nl. Verdere informatie over Game in the City is te vinden op www.gameinthecity.nl

---

Game in the City / Dutch Game Awards is een initiatief van Amersfoort Creatieve Stad in samenwerking met partners als Dutch Games Association, Dutch Game Garden, Immovator en Control Magazine.

Links:
http://www.gameinthecity.nl



Razende Robot Reporter