NCRV

In Man bijt hond: film Nova Zembla mogelijk dankzij spinsters uit Olderberkoop

Ingezonden door NCRV op 23 november, 2011 - 10:56


donderdag 24 november 2011 - 18:55 uur
Zender:
Nederland 2

Vandaag gaat voor het grote publiek de 3D-film Nova Zembla in première. Afgelopen maandag schitterden al de hoofdrolspelers op de rode loper bij de galapremière. In de schaduw van de beroemdheden staan vijftien nijvere handwerksters uit Oldeberkoop die ook een klein, maar belangrijk, aandeel hebben in deze film. In één van de scenes van de film loopt een man door Amsterdam in de zestiende eeuw. Hij moet een brief bezorgen en passeert op zijn weg een wolmarkt. Over de straat hangen meterslange draden te drogen in de zon. Voor deze paar seconden hebben de dames twee dagen lang gewerkt.

Jan Stam zit vast. Een kameraad van hem is plotseling verongelukt. Jan vindt het maar lastig dat hij er met niemand over kan praten. Over zijn eigen dood denkt hij niet na, want hij is gewoonweg te druk nog. Jan zet ook nog even wat mollenvallen.

In Hond aan tafel schuiven we aan bij een vrouw, die slachtoffer is van een medische misser. Daarnaast heeft ze ook nog een zoon met een ernstige ziekte. Ze schrijft gedichten om het leven wat dragelijker te maken.
Programma:
Man bijt hond
Website:
Man bijt hond