Evangelische Omroep

Is het CDA nog te redden?

De Vijfde Dag, donderdag 24 november, 21.00 uur op Nederland 2

Tijs van den Brink

Het CDA verkeert in een diepe crisis. In de laatste peilingen behaalt het CDA slechts 10 zetels, een nieuw dieptepunt. De Vijfde Dag doet donderdag 24 november verslag vanuit de kop van Noord-Holland waar de kiezers woensdag naar de stembus gaan in verband met een herindeling. Gaan de lokale CDA-ers ook hier de klappen voelen die de peilingen voorspellen?

De Vijfde Dag stelt een bijzondere commissie samen die antwoord moet geven op de vraag of het CDA nog te redden is. Omroepbaas en CDA-er Jan Slagter, reclamemaker Maarten Klep en Peter Paauwe, voorganger van de snelst groeiende kerk in Nederland over hun reddingsplan voor een politieke partij in nood.

God bless America?
Afgelopen weekend barstte het politieke circus los in Iowa. Dit is de Amerikaanse staat die in januari het toneel zal zijn van de eerste voorverkiezing. Zes Republikeinse presidentskandidaten proberen zo'n 2000 evangelische christenen ervan te overtuigen dat zij de beste keuze zijn om het op te nemen tegen president Obama. De conservatieve kiezers kunnen van doorslaggevende betekenis zijn. Een van hen is Irene Blom. Ze komt uit het stadje Pella en is van Nederlandse afkomst. Ze vreest dat Amerika op moreel vlak Nederland achterna gaat en wil daarom weten welke presidentskandidaat het beste het tij kan keren.

De Vijfde Dag
Het jounalistieke EO-programma De Vijfde Dag biedt in 45 minuten een eigenzinnig perspectief op de waan van het moment. De onderwerpen worden behandeld met achtergrondreportages van verslaggevers in combinatie met studiogesprekken. De presentatie is in handen van Tijs van den Brink, die het programma afwisselend presenteert met Andries Knevel.

Presentatie

Tijs van den Brink

Website

De Vijfde Dag

Contactpersoon EO-Marketing & Communicatie

Sandra Stienstra
Telefoon: (035) 647 43 79
Mobiel: 06-53512220
E-mail: sandra.stienstra@eo.nl