Politie Drenthe

Donderdag 24 november 2011

Provincie Groningen, 24-11-2011

Politie zoekt getuigen van schuurinbraken in Veeningen VEENINGEN De politie zoekt getuigen van 3 schuurinbraken en 1 poging daartoe. De schuren stonden bij woningen aan de Schoolweg, Bloemberg en de Dorpshuisstraat. De inbraken werden gepleegd in de nacht van maandag op dinsdag waarbij de buit bestond uit (tuin)gereedschap, fietsen, stoomcleaner en een crossmotor. Na onderzoek door de politie is o.a. gebleken dat de dader(s) gebruik moeten hebben gemaakt van een vervoermiddel om de crossmotor/stoomcleaner te vervoeren. De politie vraagt getuigen te reageren via 0900-8844.

KOEKANGE Een bedrijf in duikartikelen aan de Oshaarseweg kreeg in de nacht van woensdag op donderdag ongewenst bezoek. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat er ongeveer 7 duikpakken zijn ontvreemd.

Politie houdt verdachte schietincident aan

ASSEN De politie heeft op dinsdag 8 november een 22-jarige man uit Groningen aangehouden die verdacht wordt van poging tot moord op een 24-jarige Assenaar. Hij zou bij een ruzie in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 september met een vuurwapen hebben geschoten op de Assenaar, die daarbij gewond is geraakt aan zijn voet. Het incident vond plaats in de Kerkstraat in Assen.

Een woordenwisseling kort daarvoor, in een bar aan de Kerkstraat, zou de directe aanleiding zijn geweest tot het schietincident. Daarbij zou de Groninger op straat een pistool hebben getrokken en meerdere schoten hebben gelost. Hiervan raakte één de voet van het slachtoffer. Daarop vluchtte de verdachte in een auto samen met andere getuigen. Er wordt onderzocht of de 36-jarige bestuurster van de auto en de 20-jarige eigenaar van deze auto vervolgd kunnen worden voor het helpen vluchten van de verdachte na het incident. Zij zijn beide verhoord in dit onderzoek.

Van het voorval zijn veel mensen getuige geweest; het schietincident vond plaats tijdens een uitgaansnacht in het centrum van Assen. Alle informatie die de politie tijdens dit onderzoek heeft verzameld heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de verdachte. De verdachte zit nog in voorarrest.

Koperdiefstal bij metaalhandel

COEVORDEN In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een koperdiefstal plaats bij een metaalhandel op de Data. De eigenaar constateerde woensdagmorgen dat er tussen de 500 en 1000 kilo gestript en ongestript koper uit twee containers was weggenomen.

Autoinbraak
GIETEN Woensdagavond vond er een autoinbraak plaats aan de Bloemakkers. Een inwoner van Zuidlaren ontdekte bij terugkomst bij zijn geparkeerde auto dat het slot opengebroken was waardoor de dader binnen kon komen. De buit bestond uit een radio-cd-speler, subwoofer en versterker.

Vernieling door vuurwerk

ASSEN Een 30-jarige bewoner van de Bosbraam kreeg woensdagavond de schrik van zijn leven. Zittend in de huiskamer hoorde hij het geluid van de klep van zijn voordeurbrievenbus gevolgd door een enorme knal. De gang stond hierna vol rook. Na onderzoek bleek dat er zwaar vuurwerk naar binnen was gegooid waarna de klep aan de binnenzijde van de brievenbus door de grote druk door de hal is gevlogen en tegen de binnendeur aan kwam. Brievenbus en binnendeur raakten beschadigd.

Bestuurster gewond bij aanrijding

RODEN Een 19-jarige jongedame uit Roden raakte woensdagavond gewond bij een aanrijding op de Heerestraat. De autobestuurster reed ter hoogte van de pinautomaat van de ING-bank achteruit en botste hierbij tegen een lantaarnpaal. Ze werk met nekklachten door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Autobestuurder onder invloed

EEXT De politie bekeurde in de nacht van woensdag op donderdag een 32-jarige inwoner van Eext. De man reed onder invloed, 475 ug/l, in zijn auto over de Stationsstraat.

Fietsendief op heterdaad betrapt

ASSEN Een 37-jarige Assenaar werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden als verdachte van fietsendiefstallen. Een getuige zag de man kort na elkaar tot twee keer toe vanaf de stalling van de NS op het Stationsplein met een fiets lopen. Bij een van deze keren sleepte hij de fiets met zich mee door het achterwiel op te tillen. De gealarmeerde politie trof hem met de twee fietsen aan op de kruising Javastraat met de Oranjestraat. Na een onduidelijk verhaal over de herkomst van de beide fietsen werd hij aangehouden als verdachte van fietsendiefstallen en ingesloten.

Hotelgast aangehouden voor diefstal
NIEUW AMSTERDAM Een medewerker van een beveiligingsbedrijf hield in de nacht van woensdag op donderdag een 52-jarige inwoonster van Erica aan. De vrouw die in een hotel logeerde aan de Verlengde Herendijk kocht daar een knuffelbeer en wilde deze afrekenen. Toen dit na enkele pinpogingen niet lukte werd de knuffelbeer teruggelegd door de beveiligingsmedewerker. Deze zag kort hierna dat de vrouw twee knuffels ter waarde van 37,90 pakte en meenam naar haar kamer zonder ze af te rekenen. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Bromfietser gewond bij eenzijdig ongeval
EXLOO Een 17-jarige jongeman uit Odoorn raakte donderdagmorgen omstreeks 06.00 uur gewond bij een ongeval op het Zuideinde. Hij verklaarde dat hij op zijn bromfiets reed toen een tegenligger, een personenauto die groot licht voerde, naderde. Enigszins verblind belandde de bestuurder uiteindelijk in de rechterberm, raakte twee bomen, kwam ten val in de berm en tot stilstand op het wegdek. De jongeman werd ter plaatse door ambulance personeel behandeld aan een pijnlijke voet en rug.

Frisse adem ...... een raadsel!

EMMEN Een 33-jarige vrouw uit Emmen keek woensdagmorgen vreemd op toen ze de kofferbak van haar geparkeerde auto opende. Deze stond geparkeerd bij een supermarkt aan de Middenhaag. Toen ze rond 10.30 uur haar gekochte boodschappen in de niet afgesloten kofferbak wilde zetten, trof ze daarin 3 afgesloten dozen aan. Na onderzoek bleek dat in elke doos 6 doosjes met daarin 12 pakjes met flesjes Listerine mondspoelingsmiddel zaten. Zowel de supermarkt als een in de omgeving liggende apotheek en drogist bleken geen Listerine trays te verkopen. De 216 flesjes worden naar Ben Kwijt gebracht.