Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 24-11-2011

Vermiste jongeman aangetroffen

MAARSSEN De politie heeft op woensdagmiddag 23 november naar een jongeman gezocht. Hij werd aangetroffen en aangehouden.

Rond 12.25 uur kreeg de politie de melding dat een 20-jarige jongeman op de fiets uit een woning in Maarssen was vertrokken. Hij zou drugs hebben gebruikt, geestelijk verward zijn en mogelijk een gevaar voor zichzelf en/of voor anderen kunnen vormen. Meerdere politie-eenheden keken naar hem uit en de politiemeldkamer startte een Burgernetactie.

In de loop van de middag kreeg de politie de melding dat de jongeman op de Buitenweg uit een winkel was gezet omdat hij zich agressief had gedragen. Agenten troffen hem rond 15.10 uur op de Vechtensteinlaan aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Een arts van de crisisdienst kwam naar het politiebureau en oordeelde dat hij verplicht met een IBS moest worden opgenomen.

Bejaarde vrouw gewond

MIJDRECHT Een fietsster raakte op woensdagmiddag 23 november gewond bij een aanrijding met een bestelauto.

Rond 14.30 uur reed de bestuurder van een bestelauto op de Constructieweg het terrein van een bedrijf af. Net op dat moment fietste daar een 87-jarige vrouw uit Mijdrecht. De vrouw werd aangetikt door de auto, verloor haar evenwicht en kwam ten val. Daarbij liep zij aangezichtsletsel op. Zij werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Man aangehouden

BREUKELEN De politie heeft een 36-jarige man uit Rhenen aangehouden op verdenking van een inbraak.

De man zou in de nacht van dinsdag 22 november omstreeks 01.45 uur hebben ingebroken in een woning aan de Looijersdijk. De bewoners lagen te slapen en werden wakker van lawaai. Toen zij poolshoogte namen, kwamen zij oog in oog te staan met de inbreker die dreigend op hen afkwam. De inbreker sloeg vermoedelijk op de vlucht toen het alarm afging. Gewaarschuwde agenten zochten de omgeving af en ook een diensthond met zijn begeleider zochten mee. Daarnaast werden deelnemers van Burgernet gevraagd uit te kijken naar de gevluchte man. Omstreeks 02.00 uur trof de agent met zijn diensthond een man aan op de kruising Heijcoplaan met de Schepersweg. De man voldeed aan het signalement, waarop hij werd aangehouden. De man werd ingesloten in het bureau voor ander onderzoek en verhoor. De politie onderzoekt of de man ook in aanmerking komt voor een poging inbraak in een woning aan de Heycoplaan gepleegd in dezelfde nacht. De man is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.