Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 24-11-2011

Scootercontrole

VIANEN/IJSSELSTEIN De politie heeft op woensdag 23 november op de Don Velascodreef in Vianen en de Podiumweg in IJsselstein een scootercontrole gehouden.

In totaal werden door motoragenten 51 brom- en snorfietsen naar de controleplaatsen geleid, 38 bestuurders hadden alles in orde. Aan de overige dertien bestuurders werden achttien bekeuringen uitgeschreven voor diverse technische gebreken.

Nachtelijke wandeling

VIANEN Agenten zagen in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 november een man met een groot voorwerp onder zijn arm lopen.

Rond 02.35 zagen agenten een man op de Vijfheerenlanden lopen. Hij viel op doordat hij een deur onder zijn arm vasthield. De agenten spraken hem aan. De man, 31 jaar oud en afkomstig uit Vianen, verklaarde slecht te kunnen slapen en daarom was hij een stuk gaan wandelen. Daarbij had hij buiten de hekken van het sloopterrein aan de Donjon de deur bij ander afval aangetroffen. Omdat de deur er nog redelijk goed uitzag en hij hem goed kon gebruiken, had hij hem meegenomen. De agenten zagen dat het inderdaad een gebruikte deur betrof, maar noteerden voor de zekerheid wel de gegevens van de Vianees. Daarna lieten zij hem zijn weg vervolgen en wenste hem een goede nacht.