Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Uitbreiding fietsenstalling Breukelen

Prorail, de provincie Utrecht en gemeente Stichtse Vecht werken samen aan de uitbreiding van de fietsplaatsen bij het station Breukelen. Aan de oostzijde (kant Breukelen) worden 192 extra overdekte en 80 niet-overdekte fietsplaatsen aangebracht plus 16 extra fietskluizen. Aan de westzijde (kant A2) komen 160 extra overdekte fietsplaatsen.

De werkzaamheden zijn gestart op 27 oktober jongstleden. Naar verwachting worden op 5 december 2011 de nieuwe fietsplaatsen in gebruik genomen en gaat het stallingverbod buiten de klemmen in.

Netter

Wethouder Verkeer Pieter de Groene: "De goede samenwerking met ProRail en de provincie Utrecht levert ook in Breukelen een fantastisch resultaat op. Na de uitbreiding van het aantal overdekte fietsplaatsen in Maarssen, krijgt het station Breukelen ook een stevige impuls. Dit betekent dat het stationsgebied Breukelen in het nieuwe jaar af is van de ongecoördineerde fietsenzee, waardoor het een veel netter aanzien krijgt. Uiteraard moeten de mensen dan wel gebruik maken van de extra fietsplaatsen."