Project Gemeente Westland

Schoonheidswedstrijd 'De schoonste straat van Westland'

Tijdens en na de jaarwisseling wordt door de gemeente veel aandacht en geld besteed aan het opruimen van de restanten van vuurwerk en andere rommel op straat. Dat kan ook anders! Misschien woont u wel in een straat waar u het samen een kleine moeite vindt om na de oud en nieuwviering de bezem te pakken. Daarom organiseert de gemeente Westland een wedstrijd 'Wie viert op nieuwjaarsdag een feestje in de schoonste straat van Westland?'.

Per dorpskern worden vroeg in de ochtend van Nieuwjaarsdag de aangemelde straten bekeken. Aan het eind van de ochtend/begin van de middag inspecteren we die straten opnieuw. Zo wordt duidelijk welke straten het schoonst zijn. Elk huishouden in de winnende straat ontvangt van de gemeente Westland, in samenwerking met Westlandtheater De Naald, een cadeaubon ter waarde van EUR 15,-. De winnende straten ontvangen in de eerste week van januari een persoonlijke brief.

Werkwijze

* In elke kern wordt één straat of gedeelte van de straat als winnaar uitgekozen.

* De gemeente stelt voor elke woning in de winnende straat een cadeaubon van WestlandTheater De Naald ter waarde van EUR 15,- beschikbaar.

* Van de 11 straten wordt de schoonste straat nog eens extra in het zonnetje gezet.

* Lange straten kunnen worden opgedeeld. Geef in dat geval bij uw aanmelding de deelnemende huisnummers door.

Aanmelden
Wilt u het nieuwe jaar ook met een schone straat beginnen? Om mee te doen aan de wedstrijd moet u uw straat vooraf aanmelden. Wanneer u zich aanmeldt, bent u er zeker van dat uw straat gecontroleerd wordt. Alleen aangemelde straten binnen de bebouwde kom, komen in aanmerking voor 'de schoonste straat van Westland'.

Aanmelden kan tot vrijdag 30 december 12.00 uur 's middags via het meldingsformulier van Meldpunt Leefomgeving. Op het meldingsformulier kiest u bij categorie voor 'Reiniging & afval' en bij onderwerp 'Schoonste straat actie'.