Provincie Noord-Holland

Provincie stimuleert wandelen door West-Friesland

24 november 2011 -

De provincie Noord-Holland draagt bij aan een wandelpad dwars door het bijzondere landschap van West-Friesland. Mede dankzij een provinciale bijdrage, wordt er in 2012 een 88 kilometer lang wandelpad door West-Friesland aangelegd.

Stichting Wandelnet realiseert deze route: `West Fries Dwars'. De komende jaren wil de stichting Wandelnet de route doortrekken richting de Duitse grens. West Fries Dwars wordt dan ook deel van een 289 kilometer Lange-Afstand-Wandelpad, van de Noord-Hollandse kust tot aan de Duitse grens. West Fries Dwars gaat lopen van Bergen aan Zee naar Sneek (Friesland), via Enkhuizen. De wandelroute loopt door het rijke Westfriese cultuurlandschap. Wandelaars komen langs karakteristieke boerderijen, dijken, ontginningslinten en droogmakerijen èn maken kennis met de Westfriese Omringdijk.

Groen op de kaart in Noord-Holland
De provinciale bijdrage aan het pad van EUR 129.000,- komt uit de middelen voor Recreatie en Toerisme. De provincie vindt het belangrijk om regionale verbindingen te realiseren. Gedeputeerde Jaap Bond: "West-Friesland heeft zo veel moois te bieden: een prachtig open landschap, lintdorpen, water, dijken en nog veel meer. Met dit wandelpad zorgt de provincie dat het groen op de kaart in West-Friesland goed toegankelijk is, zodat Noord-Hollanders èn bezoekers van de provincie hier optimaal van kunnen genieten. Dat draagt bij aan een aantrekkelijk leef- en vestigingsklimaat."
---