Politie Groningen

Donderdag 24 november 2011

Provincie Groningen, 24-11-2011

Bouwvakkers gewond na vinden vuurwapen

GRONINGEN Op woensdagmiddag waren een 23-jarige inwoner van Giekerk en zijn 46-jarige collega afkomstig uit Hallum bezig met
sloopwerkzaamheden in woningen aan het Borneoplein in Groningen. Tijdens deze werkzaamheden vonden de bouwvakkers een vuurwapen tussen het puin. Bij het ontladen van dit wapen ging het wapen af. De man uit Giekerk liep hierbij verwondingen op aan zijn hand en zijn collega raakte gewond aan zijn been. Beide mannen werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij worden daar geholpen aan hun verwondingen. De politie stelt een onderzoek naar de toedracht van dit ongelukkige incident en de herkomst van het wapen.

Politie zoekt getuigen brand

NIEKERK - De politie is op zoek naar getuigen van een boerderijbrand aan de Mensumaweg in Niekerk. Op woensdagmiddag 7 september ging ondanks direct ingrijpen van de brandweer het pand in vlammen op. De politie sluit na een eerste onderzoek brandstichting niet uit en is op zoek naar getuigen. Met name willen de agenten graag spreken met de bestuurder van een blauwe Peugeot 106 die daar gezien is. Ook twee fietsers, een jongen en een meisje, die ten tijde van brand langs fietsten en richting Leek reden wil de politie graag spreken. Iedereen die meer informatie heeft over de bewuste brand of de met name genoemde personen wordt verzocht te bellen met 0900-8844.

Politie houdt geweldpleger aan

GRONINGEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 19-jarige inwoner van Groningen op de Grote Markt in Groningen aangehouden. De verdachte zou tegen een 22-jarige Assenaar aan zijn gelopen en na een woordenwisseling te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep letsel op aan mond en pols. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen en het slachtoffer konden de verdachte aanwijzen. De agenten hebben hierop de verdachte aangehouden en hij is ingesloten in het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw door klasgenoot over voet gereden

GRONINGEN Woensdagmiddag is een 19-jarige inwoonster van Pekela op het Stationsplein in Groningen gewond geraakt. Zij was met haar 21-jarige klasgenoot, afkomstig uit Appingedam, meegereden en werd afgezet. Op het moment dat zij achter de auto langs liep om over te steken reed de bestuurster achteruit. Zij reed hierbij over de voet van haar klasgenoot. Het slachtoffer is met een gespalkte voet per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage opgemaakt.

Twee gewonden bij aanrijding

MIDDELSTUM Op de Dilleweg in Middelstum vond op woensdagochtend een frontale aanrijding plaats tussen twee autos. Bij deze aanrijding raakte een 52-jarige inwoner van de gemeente Winsum en een 22-jarige inwoner van de gemeente Loppersum gewond. Agenten zagen dat de kruising geblokkeerd werd door de twee betrokken autos en dat er op dat moment zeer dichte mist was. De slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van deze aanrijding. De autos moesten worden afgesleept.

Ontevreden klant bedreigt prostituee

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op de Vismarkt een 32-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een 20-jarige prostituee aan de Nieuwstad heeft bedreigd. De Groninger en de vrouw kregen ruzie over de betaling van de bewezen diensten. De klant wilde zijn geld terug. Toen de vrouw hem dat niet wilde geven bedreigde hij haar. Met een goed signalement van de man gingen agenten in de omgeving op zoek naar de verdachte. Bij deze zoektocht troffen zij de verdachte aan. De man gaf toe dat hij ruzie had gehad met de prostituee. Hij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie doet onderzoek.

Gebroken hand na aanrijding

GRONINGEN Woensdagavond is een 60-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt bij een aanrijding op het terrein van het UMCG. De fietsster werd over het hoofd gezien door een 54-jarige automobilist uit Grijpskerk. Het gevolg was een aanrijding waarbij de Groningse op de motorkap terecht kwam. De vrouw kon snel naar de Eerste Hulp gebracht worden. Daar bleek dat ze een gebroken hand en letsel aan haar been en rug had. De politie maakt een rapportage van de aanrijding op.

Man rijdt zonder rijbewijs

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Deze was in augustus in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de Stadjer afgelopen zaterdag ook al was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Na overleg met Justitie werd de auto van de man in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder heeft zaken niet voor elkaar

HOOGEZAND De politie heeft woensdagnacht een 30-jarige automobilist zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man reed op de rotonde van de Woldweg en viel op door zijn rijgedrag. Agenten controleerden de auto en de inzittenden. De bestuurder noemde zijn naam maar kon zich niet legitimeren. Een 22-jarige vrouwelijke inzittende moest nog een boete betalen van 225 euro of 3 dagen vast zitten. Aan het politiebureau bleek dat de man een valse naam had opgegeven. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Het voertuig waar de twee in reden was onverzekerd en niet gekeurd. Omdat agenten het vermoeden hadden dat de bestuurder onder invloed van verdovende middelen had gereden werd er een bloedproef afgenomen. De auto is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 23 november op diverse plaatsen het verkeer.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2385 , aantal overtredingen:3 hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Oldekerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 942, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 764, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

A7, Marum: Bij een verkeerscontrole werden 500 voertuigen geregistreerd. Er werden 8 bekeuringen uitgeschreven: 1x mobiel bellen,
1x snelheid, 1x rijden zonde rijbewijs, 3x overtreding getinte ruiten,
1x rijden op trottoir, 1x gladde band bromfiets.