Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Werkbezoek burgemeester aan De Pijp

24 november 2011

Twee keer per jaar gaat burgemeester Van der Laan de stadsdelen af voor een informeel wijkbezoek. Vrijdag 18 november was z'n tweede kennismaking met Zuid, dit keer De Pijp. In twee uur tijd wandelde de delegatie door het Hercules Seghers Kwartier naar de Ferdinand Bolstraat.

Het Hercules Seghers Kwartier vertoont nog steeds de trekken van een echte volksbuurt, compleet met tante Mien en
Annie-van-drie-hoog-achter. Henny van Hoorn van Wijkservicepunt Ruysdaelkade nam de burgemeester mee voor een wandeling langs de renovatie- en nieuwbouwprojecten van Ymere naar het vernieuwde Hercules Seghersplein. En passant werd ingegaan op de integrale aanpak van stadsdeel Ymere en Combiwel ter verbetering van de leefbaarheid in de buurt.
Daar voegden zich enkele buurtbewoners en Erwin Remy, jongerenwerker van Combiwel, bij het gezelschap voor een discussie over de plussen en de minnen van het plein.
Overdag maakt het z'n nieuwe functie waar, 's avonds trek het plein groepen luidruchtige hangjongeren, die de bewoners uit hun slaap houden. Een oplossing had de burgemeester ook niet direct paraat. Er was nog tijd over voor een ommetje langs `de dames' van de Ruysdaelkade, zoals Henny ze noemt.

Het tweede uur begon met een rondetafelgesprek met ondernemers in lunchroom Hannibal. Zij ondervinden al ruim acht jaar hinder van de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Het geslaagde bezoek werd afgesloten bij een bewoner thuis. Iedere dag wordt hij wakker gedreund door bouwgeluiden.

Hier vindt u het programma van deze dag.

Burgemeester v/d Laan: foto KvdB

---