Gemeente Heerenveen

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 november 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt 1 Onderwerp Advies Beslissing

Besluitenlijst bespreekstukken d.d.8 november 2011 Besluitenlijst conformstukken d.d. 8 november 2011 Exploitatieovereenkomst Stichting Accolade

Vaststellen.

Conform.

2

Vaststellen.

Conform.

a.1

Instemmen met bijgevoegde exploitatieovereenkomst met Stichting Accolade inzake een gebied gelegen in de West-Indische buurt. Instemmen met concept-reactienota inspraak en overleg "HeerenveenMidden". Instemmen met voorgesteld ontwerpbestemmingsplan Heerenveen-Tellepark. Instemmen met voorgesteld ontwerpbeeldkwaliteitsplan/aanvulling op de welstandsnota "Heerenveen-Tellepark".

Conform.

a.2

Resultaten inspraak en overleg bestemmingsplan "Heerenveen-Midden", ontwerpbestemmingsplan Heerenveen-Tellepark & ontwerpbeeldkwaliteitsplan Tellepark

Conform.


1



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 november 2011 a.3 Invulling middendeel bufferzone IBF 1.Kiezen voor alternatief c: afscherming van het bedrijvenpark d.m.v. een brede natuurlijke groenstrook. 2.De financiële effecten van deze keuze per 2012 verwerken in de exploitatie van het IBF. 3.De bewoners van Het Meer/Zestienroeden, Belangengroep Het Meer en de gemeenteraad schriftelijk informeren. Kennisnemen van planologische, stedenbouwkundige en planeconomische toets op de actuele uitbreidingsplannen van Museum Belvedére. Deze toets inbrengen in het haalbaarheidsonderzoek dat gaande is en daarbij aangeven dat ook eventuele financiële consequenties van de planologische, stedenbouwkundige en planeconomische inpassing tot de haalbaarheidsopgave gerekend moeten worden. Initiatiefnemers in kennis stellen van het voorliggend besluit. 1.Conform.


2. Conform. 3. Portefeuillehouder informeert eerst de werkgroep mondeling. Daarna kan de brief uit.

a.4

Ontwikkeling museum Belvedére

Conform, maar brief op één punt verduidelijken.

2



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 november 2011 a.5 Jaarrekening IBF BV/CV 2010 De jaarverslagen 2010 van IBF CV en IBF BV vast te stellen. Het collegebesluit ter informatie naar de griffie zenden. De jaarverslagen 2010 van IBF CV en IBF BV zenden aan de griffie ter verzending aan de leden van de raad. a.6 Ontwerpbestemmingsplan BontebokInbreidingslocatie zuivelfabriek Instemmen met voorgesteld ontwerpbestemmingsplan. Instemmen met voorgesteld ontwerpbeeldkwaliteitsplan. Beide plannen gedurende een periode van zes weken ter inzage leggen. a.7 Verzoek Rekenkamercommissie om een extra artikel in de Algemene Subsidieverordening 2010 op te nemen De raad voorstellen: Het verzoek van de Rekenkamercommissie om in de Algemene Subsidieverordening te regelen dat de Rekenkamercommissie zelfstandig informatie kan inwinnen bij subsidieontvangers af te wijzen. De rekenkamercommissie conform bijgevoegde brief hierover berichten. Na aanpassing raadsvoorstel en brief akkoord. Conform. Conform.


3



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 november 2011 a.8 Detailhandel Jousterweg 22 Heerenveen Geen medewerking verlenen aan een (tijdelijke) afwijking van het bestemmingsplan ten behoeve van de vestiging van een Action op het perceel Jousterweg 22 te Heerenveen. Instemmen met het strooiplan 2011-2012. Tevens instemmen met een "open dag gladheidbestrijding"voor ondernemersverenigingen en bewonersorganisaties (raadsleden). Conform.

a.9

Gladheidbestrijding

Conform. De raad informeren onder verwijzing naar een aangenomen motie van D66.

a.10 b.1 Aanvraag gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats Oostergo 9 Heerenveen Een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats realiseren aan de voorzijde van de woning Oostergo 9 te Heerenveen.

Is K- stuk geworden Conform.


4