Gemeente Roermond

Parkeren abonnementhouders in Roermond verruimd

in Roermond zijn op dit moment parkeerabonnementen verkrijgbaar. Met dit parkeerabonnement mag onbeperkt op het betreffende parkeerterrein worden geparkeerd. Een parkeerabonnement is een vorm van parkeerbelasting, vergelijkbaar met het betaald parkeren bij een parkeerautomaat.

Parkeerprobleem
Tot op heden werd voor elke specifiek parkeerterrein (of specifieke groep van parkeerterreinen) een apart parkeerabonnement afgegeven. Met een parkeerabonnement voor het Wilhelminaplein mocht bijvoorbeeld niet op het parkeerterrein Akcros worden geparkeerd. In de praktijk leidde dit op sommige locaties tot parkeerproblemen, omdat het parkeerterrein op een gegeven moment vol was en de abonnementhouder geen vrije parkeerplaats meer kon vinden. Op zon moment dient de abonnementhouder elders te parkeren, waarbij vaak opnieuw moet worden betaald. Hiermee wordt voorbij gegaan aan het doel van een parkeerabonnement.

Oplossing
Om ervoor te zorgen dat een abonnementhouder altijd een parkeerplaats kan vinden met zijn parkeerabonnement, heeft het college van B&W besloten om per direct alle parkeerabonnementen op alle daarvoor bestemde parkeerterreinen te laten gelden, met uitzondering van de locaties Wilhelminasingel (parallelweg N280) en de straten rondom de Reinald Residentie. Dit betekent dat met alle parkeerabonnementen op de volgende parkeerterreinen mag worden geparkeerd: De Ster I, De Ster II, Akcros, ECI, Moutfabriek, Stationspark en Wilhelminaplein. Hier vindt u meer informatie en een overzichtskaart over parkeren in Roermond.

Parkeerabonnement
Een parkeerabonnement kost 35,- per kalendermaand of 385,- per kalenderjaar (prijspeil 2012) en is verkrijgbaar aan de balie van de Stadswinkel. Deze is geopend van maandag t/m vrijdag van 9 tot 14 uur. U kunt ook een afspraak laten plannen via telefoonnummer (0475) 359 999 voor een tijdstip op maandag t/m vrijdag van 14 tot 17 uur en op dinsdag- en donderdagavond tot 19.30 uur.