Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Computer voor Maarssense `minimagezinnen'

Op dinsdag 22 november 2011 heeft het college besloten om de oude Maarssense computerregeling ook in 2011 voort te zetten voor de voormalige inwoners van de gemeente Maarssen. Gezinnen met een minimum inkomen kunnen een computer krijgen, als een kind uit dat gezin dit jaar voor het eerst naar het voortgezet onderwijs is gegaan.

Net als het Tientje van Breukelen een oude regeling was van de voormalige gemeente Breukelen, is dit een oude regeling van de voormalige gemeente Maarssen. Deze regelingen zijn nog niet geharmoniseerd, ofwel er is nog geen gemeentebreed minimabeleid. Dat betekent dat deze regeling nog beschikbaar is voor 2011.

De computerregeling

Vaak is een computer nodig voor het maken van huiswerk en andere zaken voor school. Zonder computer thuis is de kans groot dat kinderen in het voortgezet onderwijs minder makkelijk mee kunnen komen dan hun klasgenoten. Daarom stelt gemeente Stichtse Vecht een computer met toebehoren beschikbaar als een kind uit het gezin in 2011 naar het voortgezet onderwijs is gegaan en het gezin niet eerder een tegemoetkoming voor een computer heeft ontvangen.

De voorwaarden


* In aanmerking komen ouders met een U-pas, waarvan een kind uit het gezin dit jaar naar het voortgezet onderwijs is gegaan en die geen computer in huis hebben. U-pashouders hebben een inkomen van maximaal 125 procent van de bijstandsnorm.

* Een gezin dat aan de voorwaarden voldoet, heeft één keer recht op een computer.

* Ouders en kind wonen op het grondgebied van de voormalige gemeente Maarssen.

Aanvragen voor 19 december

Als uw kind dit jaar de overstap heeft gemaakt naar het voortgezet onderwijs, dan krijgt uw kind per post een brief met een aanvraagformulier. U vult dat formulier in en stuurt het, vóór 19 december 2011, samen met een kopie van uw U-pas terug. Komt u in aanmerking voor een computer, dan geeft de gemeente opdracht aan de leverancier om deze te leveren.

Heeft uw kind geen formulier ontvangen en denkt u toch in aanmerking te komen voor de regeling? Vraag dan het formulier aan bij Sociale Zaken via 0346 25 41 11 (dagelijks op werkdagen te bereiken).