Gemeente Haaksbergen


Mountainbikeroute

24-11-2011 Vlnr: wethouder Diepenmaat, Bram Tankink en wethouder Van Rees

Op donderdag 17 november verrichtte wielrenner en oud-plaatsgenoot Bram Tankink de officiële opening van de mountainbikeroute.

Dat deed hij door bij het startpunt Hotel Erve Bruggert een informatiebord te onthullen. "Een aanwinst niet alleen voor Haaksbergen, maar voor de hele regio", reageerde Tankink nadat hij het complete parcours van 60 kilometer eerder die middag had `getest'. Dat deed hij (gedeeltelijk) in gezelschap van een peloton HTFC'ers. Deze konden de profrijder uit de Raboploeg slechts op afstand volgen.

Aantrekkelijk en uitdagend

In vlot tempo croste Bram Tankink door Het Lankheet, Haaksbergerveen, Witte Veen en Buurserzand. "Ik ken het buitengebied goed omdat ik er vroeger dagelijks trainde. Maar vandaag ben ik toch door stukken gekomen die helemaal nieuw zijn voor mij." Hij zegt zich prima te hebben vermaakt op de smalle single-tracks met kombochten, klimmetjes en afdalingen. "Ik vind dat ze erg hun best hebben gedaan om er een aantrekkelijk en uitdagend parcours van te maken."

Samenwerking

De nieuwe MTB-track is een gemeentelijk project, dat mogelijk werd dankzij financiële steun van de gemeente Haaksbergen, Regio Twente (opdrachtgever),Provincie Overijssel en de ANWB. Vrijwilligers van de HTFC voerden een groot deel van de werkzaamheden uit, onder leiding van de stichting Probos. Aansluitingen zijn gemaakt op twee eerder gerealiseerde mountainbikeroutes in respectievelijk Enschede en het Twickel.